Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Нардеп Сергій Каплін хоче ввести вільний обіг зброї для самозахисту

Народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Сергій Каплін зареєстрував законопроект №1135, який передбачає надання громадянам права вільно застосовувати зброю, яка їм належить, для самозахисту, спорту та мисливства. Про це він повідомив на «Громадського телебаченні». Також парламентар пропонує встановити новий порядок набуття, використання і транспортування вогнепальної зброї цивільного призначення. Повідомила прес-служба нардепа.

«Вільне володіння зброєю є одним з базових прав людини, якого вонаможе бути позбавлена лише за рішенням суду. Зброя є інструментом, задопомогою якого людина може захистити себе, своїх близьких, своє майно відбудь­яких протиправних посягань. Зараз ми довіряємо вогнепальну зброю військовим, а цивільним особам – ні. Чи той факт, що у володінні може бути вогнепальна гвинтівка, а не може бути пістолет, виглядає абсурдно. Зараз в Україні знаходиться до 2 мільйонів одиниць вогнепальної зброї. У той же час чорний ринок процвітає. Тому ми маємо зрозуміти, що зброя – це захист, а не можлива агресія», - говорить Сергій Каплін.

Нардеп Сергій Каплін також зазначає, що досвід інших країн, зокрема Італії, Чехії, Швейцарії, Ізраїлю, США, Грузії та Молдови свідчать про те, що право на володіння вогнепальною зброєю зменшує рівень злочинності, а не збільшує його.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ