Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Київські чиновники задумали "кинути" виробника львівського трамваю - СП «Електротранс»

"У ЗМІ з’явилась інформація про те, що мерія Санкт-Петербурга відмовилася від закупки трамваїв львівського виробництва СП «Електронтранс», вирішивши закупити трамваї французького виробника Alstom Citadis CIS. Цю інформацію оприлюднив на своїй сторінці в Facebook радник голови КМДА з транспортних питань – Олександр Кава. Хочемо зазначити, що п. Кава мабуть неправильно проінформований, ситуація виглядає інакше", - про це повідомила прес-служба СП «Електронтранс».

СП «Електронтранс» як виробник дорожить своєю діловою репутацією, і тому ми вважаємо за необхідне дати роз’яснення щодо ситуації з поставкою львівських трамваїв до Санкт-Петербурга.

СП «Електронтранс» не мало і не має жодних договірних стосунків з мерією Санкт-Петербурга. Учасником тендеру була російська компанія ВАТ «Трансмашгруп», і ця компанія, ми хочемо на цьому наголосити, не є офіційним представником чи дистриб’ютором продукції нашого підприємства.

В даному випадку СП «Електронтранс» та TransTecVetschau (Німеччина) виступали в якості виконавців частин замовлення, що надійшло від ВАТ «Трансмашгруп», а саме виготовили й обладнали секції вагонів та візків.

Згідно з контрактом з ВАТ «Трансмашгруп», Спільне українсько-німецьке підприємство «Електротранс» всі роботи виконало вчасно та в повному обсязі, однак російська сторона не оплачує виконане замовлення, готові вагони досі перебувають в цехах нашого підприємства. Неоплаченість продукції завдає збитків підприємству. Аналогічна ситуація спостерігається на фірмі TransTecVetschau.

У своїх виступах О. Кава безпідставно наголошує, що львівські трамваї не підходять для київської широкої колії, хоча добре знає, що «Електронтранс» вже випустив і готовий випускати трамваї для широкої колії. До речі, п. Кава, перебуваючи на виставці InnоTrans 2014 в Берліні, де були представлені трамваї «Електрон» різних модифікацій, був захоплений їх функціональними та технічними характеристиками, але не зневажаючи на це, пропонує столиці «нові трамваї» на застарілій базі. Дуже дивним виглядає позиція державного службовця, який замість підтримки власного українського виробника прямо рекламує і, на нашу думку, лобіює іноземного.

Лише за останній рік завод «Електронтранс» відвідали та ознайомилися з виробництвом очільники більше як 20 міст України, в т.ч. високі посадові особи міста Києва та народні депутати України. Вони дали високу оцінкуякості та технологічному оснащенню легкорейкового транспорту виробництва заводу «Електронтранс». Зокрема, наведемо цитату одного із них: «Такі гарні і комфортні трамваї хоче мати кожне європейське місто. І навіщо їх купувати в інших країнах, коли у нас в Україні виробляють техніку справді європейського рівня?» (за посиланням MIGNEWSws.com.ua/sobitiya/inukraine/3789309.html).

Незважаючи на позитивні відгуки посадовців, прихильність львів’ян та гостей міста до трамваїв виробництва «Електронтранс», О.Кава продовжує ігнорувати українського виробника, який виготовляє міський електротранспорт європейського рівня якості за ціною майже удвічі нижчоювід іноземних аналогів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ