Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Національний банк не витрачатиме резервів до отримання траншу МВФ

Національний банк пообіцяв не витрачати своїх золотовалютних резервів до отримання траншу Міжнародного валютного фонду, який очікується на кінець лютого 2015 року. Про це під час брифінгу повідомив журналістам перший заступник голови НБУ Олександр Писарук.

«Більше ми резервів витрачати не плануємо. За винятком тих маленьких аукціонів, які ми проводимо як індикативні... Ми сподіваємося отримати поповнення резервів до кінця лютого в рамках пакету», – сказав він.

Як вважає керуючий активами інвестиційних фондів компанії КІНТО Павло Ілляшенко, рішення регулятор оголосив, оскільки резервів наразі замало і Нацбанк буде їх використовувати тільки у випадку критичної ситуації.

«Заява Нацбанку – це констатація факту, це не новина… У нас може і була б потреба (у тому, щоб витрачати – ред.) – просто немає резервів. А те, що є – його настільки мало, що можна використовувати тільки у зовсім критичних ситуаціях. Ситуація на валютному ринку не є і не може бути настільки критичною, щоб використовувати залишки на війну курсом», – пояснив Ілляшенко.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ