Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Уряд зробив крок до грошей МВФ, але що буде з величезним бюджетним дефіцитом так і не сказав, - Пинзеник

Змінами до бюджету та пов’язаними з ним законами Уряд зробив важливий крок до отримання кредиту МВФ, однак для вирішення нагальних проблем в Україні не наважився ступити й кроку. Про це заявив народний депутат України Віктор Пинзеник, коментуючи ухвалений учора пакет законопроектів. Повідомила прес-служба депутата.

Політик зазначив, що прийнявши зміни до бюджету та пов’язані з ним документи, Уряд зробив важливий крок до отримання коштів МВФ. «На жаль,- зауважив він, - цього не скажеш про українські проблеми. Їх з місця не зрушили». Величезний дефіцит бюджету, відсутність безпечних джерел його фінансування в наявних розмірах – з цих питань Уряд так і не наважився зробити рішучого кроку по їх вирішенню, - констатував Віктор Пинзеник.

За підрахунками економіста, справжня цифра бюджетного дефіциту – 200 млрд., що майже втричі більша за декларовану в законі - 76 млрд. грн. Бо практикою української «бюджетотворчості»стало явище, коли частина видатків чомусь не вважається видатками. «Достатньо зазначити лише 86 млрд. коштівна рекапіталізацію банків, для Фонду гарантування вкладів та «Нафтогазу України», які в сумі видатків не відображені», - сказав Віктор Пинзеник.

Політик підкреслив, що пакет підготовлених та прийнятих рішень є відверто слабким. «На жаль, Уряд не наважився на чесну розмову не тільки зі співвітчизниками, але навіть із парламентом, обмежившись діями, що не віддаляють нас від проблем. А без такої розмови, чесних і зрозумілих дій навіть відносно простіші для нинішньої ситуації рішення парламент зустрів у штики».

Резюмуючи, Віктор Пинзеник зазначив, що замість швидкого й рішучого виходу з кризи, подібні рішення прирікають нас на тривалий і болісний процес виходу з нинішньої ситуації та віддаляють відновлення економічного зростання.

Фото - finance.obozrevatel.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ