Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Київські кардіохірурги навідались до Турківської районної лікарні

20 березня вТурківську ЦРЛ (Львівська обл.) було здійснено виїзд головного позаштатного спеціалістаМОЗ України з «Хірургії серця і магістральних судин у дорослих» К. Руденко та лікарів НІССХ імені М.М.Амосова кардіолога відділення вроджених вад серця Н.Кучкової та лікаряУЗД - діагностикиТ.Кравець. Повідомила прес-служба Департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА.

Київськими фахівцями були оглянуті хірургічне, терапевтичне, неврологічне, акушерсько-гінекологічне відділення та відділення інтенсивної терапії. Здійснено консультативний огляд 67 хворих та надані рекомендації з метою подальшого лікування (4 пацієнтів скеровано на оперативне лікуванняв м. Київ НІССХ імені М.М.Амосова, з них 2 дітей до 8 років).

Після огляду ЦРЛ у залі засідань Турківської районної ради відбулася медичнарада «Вроджені вади серця. Сучасний підхід до діагностики та лікування» за участі завідуючих відділень, лікарів, фельдшерів ФАПів, амбулаторій.

Як розповів присутнім головний позаштатний спеціаліст МОЗ Костянтин Руденко, першим етапом проекту є ревізія стану надання медичної допомоги в районі, обладнання, людських ресурсів, обізнаності лікарів і населення. Другим етапом буде визначення проблематики медицини району і донесення її до керівника Міністерства охорони здоров’я. Також домовлено з Національним Інститутом серцево-судинної хірургії імені М.М.Амосова про консультування та лікування хворих з району у вищезгаданому закладі.

Під час дискусії медики обговорили ситуацію з вродженими вадами серця та стан надання кардіологічної допомоги дітям у районі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ