Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко знехтував Петлюрою, - Новоженець

"Учора Президент України Петро Порошенко перебував з першим офіційним візитом у Франції. Аналітики ще дадуть оцінку результативності перемовин на найвищому рівні між Українською і Французькою Республіками. Але знакові, символічні речі уже впадають у вічі. Тішить, що П.Порошенко зустрівся з представниками української діаспори у Франції, вклонився погруддю Тараса в Парижі. А як же могло бути інакше, адже він Президент України", - про це пише у коментарі заступника голови Української республіканської партії Ростислава Новоженця.

І далі: "Порошенко відверто проігнорував Петлюру. Президент України “забув” вклонитись праху найвідомішого українця, що знайшов спочинок у французькій землі. Адже, Симон Петлюра був Головним Отаманом Армії УНР, другим, після М.Грушевського Президентом Української Держави. У 1926 році Петлюру убив більшовицький агент... Шварцбард. Порошенко просто зобов’язаний знати ці речі.

Мазепинці, петлюрівці, бандерівці – саме так історично склалось, що цими іменами називали усіх учасників самостійницьких рухів в Україні. То що виходить Президент України проти самостійної української держави? Бо це вже не поодинокий випадок. Будучи у Парижі раніше на марші “Я - Шарлі” Порошенко також не знайшов часу побувати на могилі С.Петлюри. Перебуваючи у Мюнхені на міжнародній конференції з безпеки у лютому ц.р., Президент України також знехтував могилою С.Бандери"...

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ