Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

3-9 вересня у Львові пройде «Тиждень креативного підприємництва»

Як повідомила прес-служба Львівської міської ради, 3-9 вересня у Львові проведуть «Тиждень креативного підприємництва», де успішні підприємці мотивуватимуть і навчатимуть бізнес-старту молодих людей.

У межах Тижня успішні креативні підприємці Львова та регіону мотивуватимуть і навчатимуть азам бізнес-старту студентів, старшокласників, молодих людей. Щодня відбуватиметься бізнес-сніданок, лекторій в університетах, школах та під відкритим небом.

«Зараз з різними середовищами триває партисипативна стратегія розвитку креативного міста. І це важливо для Львова: чи буде місто конкурувати з іншими містами, чи будемо залучати активних креативних людей до Львова. Важливим елементом креативу є наявність можливості розвитку стартапів, креативного підприємництва і власне захід, який повинен відбутись на початку вересня, покликаний створити розголос про те, що створювати стартапи - це натхненно та цікаво. Кожен може показати, де і які практичні поради можна застосувати, аби реалізувати власну ідею.

Від заходу ми очікуємо, що більшість людей зацікавиться підприємництвом, захоче долучатись і знайде партнерів для створення власного бізнесу», - зазначив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

«Тиждень креативного підприємництва вперше організовуємо до Дня підприємця. Ми плануємо зробити цей захід масштабним і щорічним, аби привернути увагу до цієї тематики. Протягом тижня на гостей заходу чекатимуть бізнес-сніданки, які розпочинатимуться о 9.00 в різних локаціях міста. Будь-хто зможе до них долучитись, вони всі різної тематики, про це можна дізнатись на сторінці події у Фейсбук.

У перший день ми говоритимемо, що таке креативне підприємництво, на які аспекти воно поділяється. Другий день охоплюватиме школи міста: ми плануємо зустрічі з молодими успішним підприємцями (6 шкіл Львова). У третій день ми відвідаємо університети, адже це аудиторія, яка думає про власні стартапи. Четвертий день - день, присвячений соціальному підприємництву і бізнес-зустріч із начальником управління інвестицій та проектів Львівської міської ради Ольгою Сивак. Останній день - день ІТ», - зазначила координатор заходу Яна Пекун.

«Інноваційне та соціальне підприємництво є важливою галуззю ведення господарської діяльності людини. Ніхто не сумнівається, що не тільки для Львова, а й для України це надзвичайно велика проблема. Ми маємо багато ідей і серед науковців, які досліджують соціальні проблеми, і серед студентства, а це ініціативні люди із цікавими ідеями та проектами, реалізація яких вирішила б ряд локальних проблем міського господарства. Приємно усвідомлювати, що молодих людей цікавить не лише максимізація прибутку, а й вирішення ряду соціальних проблем громади, міста, регіону, а цей захід допоможе їм у майбутньому зробити перші кроки», - зазначив декан економічного факультету ЛНУ ім. Івана Франка Ростислав Михайлишин.

«Наша основна мета — популяризація і створення нової стратегії міста, побудованих на концепціях креативного міста. Ми долучаємось до організації тижня креативного підприємництва, бо нашою метою є побудова нових сторін економіки та взаємостосунків між людьми. На нашу думку, популяризація підприємництва є важливою, бо в нашому суспільстві є декілька важливих криз ментального характеру: довіри між людьми, довіри між собою.

Ми хочемо розказувати людям, що партнерство - це не так страшно. У нас також великий страх перед ризиком, що призупиняє розвиток підприємництва, зокрема інноваційного. І ще одна серйозна проблема - нетолерантність до помилок та поразок.

Ми хочемо, щоб молодь розуміла, що підприємництво - абсолютно нормальний варіант розвитку себе в житті, що в цьому можна реалізовуватись, як і в будь-якій роботі, і це важливо для нашої економіки, адже це сприяє подальшому розвитку інновації і дозволяє людям, які не можуть реалізувати себе, як найманий працівник, знайти себе у власній справі», - зазначив представник ГО «Креативне місто» Всеволод Поліщук.

«За тиждень ми очікуємо побачити багато натхнення, провести ряд розмов про підприємництво і як ми його бачимо, бо підприємці – це дуже креативні люди. Креативність перш за все – це ідея, коли ти власну творчість намагаєшся втілити в життя. Основним відкриттям Тижня буде презентація стартапів країни, і ми хочемо показати, що плануємо зробити власне у Львові.

Львів дійсно відкрите місто, ми бачимо це навіть у створенні цього заходу, бо це креативні люди, які прагнуть змін до кращого. Ми бажаємо бути частиною цих змін і тому долучаємось до «Тижня креативного підприємництва», - зазначила засновниця «Startup Ukraine» Анна Петрова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ