Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відсвяткували День Землі

У Львівському парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького львів’янам презентували найбільший у світі прапор Землі, частини якого виготовляли у 17 регіонах нашої країни. Презентація прапора відбулася у межах проекту «День Землі-2010», метою якого є зацікавити молодь та молоді сім’ї з питань охорони довкілля та залучити їх до життя парків, де вони проводять своє дозвілля. Як розповіли координатори проекту у Львові, подібні акції відбудуться також у Білій Церкві та Харкові. Проект здійснюється за підтримки Фонду розвитку демократії Посольства США в Україні.

 

Під час відзначення Дня Землі небайдужі молоді люди прибирали територію парку ім. Богдана Хмельницького, висадили квіти на клумбі, взяли участь у цікавому та пізнавальному еко-квесті «Ангели Землі». До акції долучилися юні спортсмени-футзалісти Львівського міні-футбольного клубу «Інтер-Юніор». Окрім щоденних спортивних навантажень, вони о 10 год. ранку отримали інструкцію від організаторів і активно розпочали  прибирання частини парку. Білі рукавички і зелені сміттєві пакети то тут, то там виринали із паркових хащів і знову зникали у густій зелені. Це перше екологічне завдання переросло у наступне – копання клумб та висаджування квітів. Тих, хто зголоднів, попрацювавши на свіжому повітрі, представники громадської ініціативи «Люди за права тварин» пригощали стравами веганської кухні – ковбаскою із сої, веганським овочевим пирогом.

 

Кому не позичати більше жвавості, то це школярам, які люблять спорт. Від конкурсу до конкурсу їхній азарт лише розпалювався. Окрім швидкої руханки, хлопці проявили свої вміння у малюванні в номінаціях «Сім’я». «Команда». «Природа», за що отримали у подарунок фломастери від партнерів спортивного клубу – Львівської обласної організації політичної партії «Сильна Україна». У квест-конкурсі хлопці кидали два кубики і відповідно до цифри, яка випадала, пересувалися по кружечках на велетенській мапі, одночасно складаючи іспит з екології. «Чому відбувається зміна клімату? Як зашкодить Землі глобальне потепління? Що врятує клімат? Що може зробити звичайна людина? – запитує ведуча. – Наскільки економніша енергозберігаюча лампа від звичайної?»  На запитання відповідали і 3-річні, і 12-річні хлопчаки та дівчата.

 

Упродовж Дня Землі зі сцени лунала музика, діти малювали крейдою малюнки про рідну землю. Для охочих організували майстер-класи екологічно-дружнього мистецтва, було створено карту екологічних проблем міста. Наприкінці перед присутніми виступили молоді львівські гурти «Хмародери», «Хочу ЩЕ», «Квадрат», «Метелики», «In the Hole» та ін. І окрім добре організованого свята, ще одним подарунком для присутніх була прекрасна погода.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ