Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Іван Денькович ускочив у коаліцію

Народний депутат від БЮТ з Львівщини, екс-голова ЛОО «Батьківщина» Іван Денькович приєднався до парламентської більшості у Верховній Раді. Про це на початку засідання оголосив голова ВРУ Володимир Литвин.

Крім нього перейшли ще двоє депутатів, Андрій Веревський та Олександр Шепелев (обоє також з БЮТу).

"Я в шоці". Так прокоментувала депутат Львівської обласної ради з фракції БЮТ Людмила Козак перехід свого однопартійця Івана Деньковича до парламентсько-урядової коаліції.

Як зазначила Людмила Козак, два дні тому вона мала зустріч з Іваном Деньковичем і той не зробив жодного натяку, що перейде до коаліції.

«Я розумію, що з ним вчинили некоректно, звільнивши з посади голови Львівської обласної організації ВО «Батьківщина», оскільки він багато зробив для розвитку обласної організації. Мені важко пояснити, чому Іван Денькович перейшов в коаліцію. Не знаю, чи це була його помста Юлії Тимошенко за звільнення. В будь-якому випадку його звільнення з посади голови обласної організації партії не може бути виправданням переходу в коаліцію», – зазначила людмила Козак.

За її словами, фракція БЮТ у Львівській обласній раді та ЛОО «Батьківщина» обов’язково відреагує на вчинок Деньковича, наразі бютівцям треба зібратися з думками.

"Для мене перехід Івана Деньковича в коаліцію «тушок» не був повною несподіванкою. Про співпрацю Деньковича з Партією регіонів свідчить його неголосування за Юлію Тимошенко на посаду Прем’єр-міністра, дискредитація Львівської обласної ради, розколювання фракції БЮТ у Львівській обласній раді та обласної організації в цілому". Про це «Гал-інфо» сьогодні, 1 червня, заявив заступник голови Львівської обласної ради, член ЛОО «Батьківщина» Роман Ілик.

Водночас Роман Ілик не захотів відповідати на запитання, чи почувається після переходу Деньковича в коаліцію переможцем у внутрішньопартійному протистоянні з ним. Також Роман Ілик відкинув, що перехід Івана Деньковича в коаліцію міг бути пов’язаним з образою на Тимошенко.

На думку Романа Ілика, перехід Івана Деньковича до коаліції згуртує фракцію БЮТу у Львівській обласній раді та обласну організацію ВО «Батьківщина».

"Іван Денькович останні місяці відійшов від фракції БЮТ у Верховній Раді. Його картка для голосування була неконтрольована фракцією. Партія регіонів скористалася тим, що Денькович був ображений на БЮТ і «перетягла» його в коаліцію". Про це «Гал-інфо» сьогодні, 1 червня, повідомив народний депутат України Степан Давимука.

За його словами, відхід Деньковича від БЮТу розпочався з його конфлікту з фінансистами виборчого штабу Юлії Тимошенко на президентських виборах -2010 року братами Дубневичами та керівником виборчої кампанії у Львівській області нардепом Віктором Швецем. Протистояння з Дубневичами і їхньою групою впливу перенеслося і на фракцію БЮТ у Львівській обласній раді та обласну організацію партії. Іван Денькович останніх 3-4 місяці фактично був усунутий від керівництва обласною партійною організацією.

Як зазначив Степан Давимука, Іван Денькович був дуже ображений на те, що його звільнили з посади голови ЛОО «Батьківщина». Однак, на думку Степана Давимуки, це не виправдовує перехід його колеги в коаліцію.

Згодом, уже під час вечірнього засідання парламенту голова Верховної Ради України Володимир Литвин оголосив заяву нардепа від БЮТ Івана Деньковича про відкликання заяви про входження до коаліції.

При цьому Володимир Литвин довго сміявся.

Нагадаємо, 28 травня народний депутат України Іван Денькович на своїй прес-конференції не виключив можливості свого входження в парламентсько-урядову коаліцію. Такий висновок можна було зробити із його відповіді на запитання, чи ввійде він в більшість. Іван Денькович відповів, що над цим питанням ще не думав. 

Водночас Іван Денькович заявив, що не вступатиме ні в Партію регіонів, ні у фракцію Партії регіонів у Верховній Раді. Якщо звітно-виборча конференція 5 червня не обере його головою ЛОО «Батьківщина», то ймовірно він перейде на роботу в центральний апарат «Батьківщини», в іншому випадку є партії, які зацікавлені в його послугах як партійного функціонера.

Також Іван Денькович повідомив, що в районах Львівщини депутати з БЮТу Кузьмич, Завійський, Бігун їздять селами та роздають листівки, в яких міститься заклики підтримати першого заступника голови Львівської облради Романа Ілика на в.о. голови ЛОО «Батьківщина». В Старосамбірському та Дрогобицькому районах вчителів змушують ставити підписи на підтримку Романа Ілика.

Нагадаємо, відповідно до постанови політради ВО «Батьківщина» за підписом Юлії Тимошенко Іван Денькович був звільнений з посади голови ЛОО «Батьківщина» за власним бажанням. Сам Іван Денькович заперечує, що писав заяву на звільнення, із постановою не погоджується.

Фото - Вголос

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ