Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У неділю на Львівщині перепоховали воїнів ОУН-УПА

У неділю, 18 липня, Українська партія молебнем, урочистим перепоховання та відтворенням бою між селами Червоне та Ясенівці Золочівського району вшанувала вояків ОУН-УНА. Повідомила прес-служба Української партії.

Заходи розпочались о 12:30 поминальною молитвою за загиблими. Молебень відбувався на території військового кладовища вояків української дивізії «Галичина».

Участь у заході прийняли Львівська та Івано-Франківська крайові організації Української партії під головуванням першого заступника голови Української партії Олега Олійника.

О 13:00 відбулося перепоховання близько 20 останків (вояків дивізії «Галичина» та не ідентифікованих останків), знайдених на місцях боїв на території Золочівського району.

А після, о 14:00 розпочалось військово-історичне дійство «Бродівський котел». Під час заходу члени клубів військово-історичної реконструкції відтворили події, що розгортались на цій території у липні 1944 року.

Як зазначив голова Львівської міської організації Української партії Остап Стахів: «Ветерани дивізії, яких залишилося вже зовсім мало, сподіваються, що в Україні врешті переможуть правда і справедливість і всі ті українці, які воювали у Другій світовій війні, будуть визнані як борці за незалежність України. Не тільки дивізійними, а й ветерани Карпатської та Поліської Січей, Буковинського куреня, ОУН і УПА, «Українського юнацтва», політв’язні та репресовані комуністичним режимом і 20-50 роки минулого століття. Адже всі вони боролися за Україну, і мета у всіх була одна, тільки шляхи різні».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ