Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

ЛАЗ не робитиме для Львова тролейбуси та автобуси - поки Садовий не віддасть 25 млн грн, - гендиректор

Львовом сьогодні курсує 37 автобусів, отриманих за програмою Євро-2012, при цьому Львівська міська рада заборгувала ЛАЗу 25 млн грн, тому підприємство більше не дасть містові жодного автобуса, поки влада не погасить борг хоча б частково. Про це сьогодні, 22 березня, на прес-конференції повідомив генеральний директор ТОВ «ЛАЗи» Ігор Малець.

Він також додав, що на постачання транспорту для міст, які прийматимуть Євро-2012, інші контракти ЛАЗу не впливають. Так, відповідно до програми підготовки до Євро-2012 Харків замовив 52 тролейбуси, Донецьк – 15 (обидва міста провели передоплату), а Львів, який вже отримав 37 автобусів, не квапиться розраховуватися.

«Тролейбусів Львів не замовляє, а за автобуси не розрахувався. Отож, ми не будемо робити для Львова ні тролейбусів, ні автобусів поки влада не погасить борг», – заявив Ігор Малець.

Своєю чергою секретар Львівської міської ради Василь Павлюк повідомив, що тільки-но міська рада отримає другий транш позики від Ощадбанку, оновлення транспорту продовжиться.

«Для того, щоб оновити автопарк міста потрібно понад сто одиниць автобусів та тролейбусів. Окрім того, ми плануємо забрати із центральної частини міста маршрутки, залишивши тільки великогабаритні автобуси», - повідомив Василь Павлюк.

Додамо, що буквально в останні дні Львівська міська рада перерахувала ЛАЗу приблизно 5 млн грн як оплату за автобуси до Євро-2012. Про це Гал-інфо повідомили на ЛАЗі. Водночас на підприємстві наголосили, що Львів досі не розрахувався за два автобуси-гармошки, які були передані містові ще 2009 року.



 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ