Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Від власників «Криївки» вимагають припинити глумитися з пам’яті повстанців

«У Львові на пл Ринок, 14 розташоване кафе «Криївка», яку я би назвав псевдо криївка – енкаведистська», - про це йдеться у зверненні до депутатів Львівської обласної ради від члена історичного клубу «Холодний Яр» Любомира Хамуляка.

Учасника історичного клубу «Холодний Яр» обурює те, що в «Криївці» знущаються з національної пам’яті.

«Лунають повстанські пісні і разом із тим на трьох телевізорах безперервно транслюють телеканал «24 години». В трьох залах на висоті близько 2 метрів висять портрети повстанців розміром 0,5Х1 м, без жодних підписів, хоча там є на одній світлині сотенний УПА Мирослав Симчич (псевдо - «Кривоніс») та сотенний УПА Дмитро Негрич (псевдо – «Мороз») та інші», - йдеться у зверненні.

Як зазначено у документів, його автора обурює й те, що в закладі можна замовити будь яке спиртне, а все довкола оповите сигаретним димом.

Також, як зазначено у зверненні, обурення викликають театралізовані інсценізації: «Під час трапезування лунає постріл зі стартового пістолету, один з кельнерів говорить, що відвідувачі стануть свідками того, як кельнера приймають у повстанці. Ставлять стіл, на нього кладуть кулемет і велику книгу, після чого один з кельнерів зачитує присягу воїна УПА».

«Це все компроментація та фальсифікація повстанської боротьби УПА і тих ще живих борців, котрі зимували в повстанських криївках. Це святотатство, наруга і глумління над борцями УПА та полеглими в боротьбі і ще живими, котрі пройшли через катівні НКВД та табори гулагів. Велика ганьба, що такий заклад є у Львові», - йдеться у зверненні.

Відповідно, члени історичного клубу «Холодний Яр» пропонує негайно познімати всі фотографії повстанців, бо вони своєю боротьбою і жертовністю не заслужили такої наруги.

«Забрати з вхідних дверей того типа, який наливає по чарці самогону. Хіба так заходили повстанці в криївку?», - зазначено у зверненні.

Також у зверненні вимагають не проводити театралізоване дійство «вступу» в повстанці, адже по-перше в криївці в повстанці не приймали, а по-друге, це наруга над присягою воїна УПА.

«Припинити дурні пошуки москаля в криївці, бо москалі в криївці не перебувають разом із повстанцями», - зазначено у зверненні.

З цим зверненням депутат від ВО «Свобода» Ірина Фаріон, до якої звернувся історичний клуб «Холодний Яр», звернулася до міського голови Львова Андрія Садового з проханням з’ясувати це питанням.

Фото - v.lviv.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ