Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

До свого ювілею художник Мирослав Откович підготував творчий проект «Сім слів Христа на хресті»

До свого ювілею Мирослав Откович підготував творчий проект «Сім слів Христа на хресті», який буде показано на сцені Львівського Національного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької. Про це „Гал-info” повідомив оргкомітет Мистецького фонду імені Короля Данила. Проект створено за однойменним музичним твором австрійського композитора Йозефа Гайдна. Партнер проекту – ВАТ „Кредобанк”.
У програмі святкувань: показ творчого проекту «Сім слів Христа на хресті», створеного за однойменним музичним твором австрійського композитора Йозефа Гайдна на сцені Львівського Національного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької 30 березня 2007 року о 18 годині. Виконання твору підготував камерний та симфонічний оркестри Львівської державної музичної Академії ім. М. Лисенка. Художні керівники: Лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, Народний артист України Мирослав Скорик, доцент Академії Зінаїда Остафійчук, концертмейстер – Народний артист України Артур Микитка, диригент – Народний артист України Ігор Пилатюк.
 
Мирослав Откович – відомий український художник, який працює в галузі станкової графіки та темперного малярства. Предметом зацікавлення його творчості є мальовничі краєвиди, романтичні натюрморти, портрети та історичні сюжети. Його творчість відзначається декоративною передачею простору, предметів, побуту з певним реалістичним трактуванням.
Колористична гама є різноманітною в залежності від творчого періоду, проте, завжди насичена і “жива”. У своїх творах митець застосовує різноманітну техніку виконання, віртуозно володіючи будь-якими мистецькими прийомами та засобами, наслідком чого є творення своєї авторської техніки, що нагадує акварель у поєднанні з темперою. Вочевидь, це вплив багаторічної праці митця, як реставратора творів темперного малярства.
Відомий громадський діяч, працює в галузі консервації та реставрації творів мистецтва; сьогодні очолює створений ним Львівський філіал Національного науково-дослідного реставраційного центру України; засновник і головний редактор видання з питань реставрації; автор багатьох статей з питань теорії та практики реставрації; автор багатьох персональних виставок у Львові, Києві, учасник національних та закордонних виставок; член Національної спілки художників України; має державні відзнаки та нагороди.
Проект та його реалізацію здійснено мистецьким фондом ім. Короля Данила при сприянні ТзОВ «Рамар» та Львівського філіалу Національного науково-дослідного реставраційного центру України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ