Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Надзвичайні події

Два смертельні випадки від ботулізму на Львівщині – позиція медиків

Як уже повідомлялось, у Бродівській районній лікарні двоє людей померло від отруєння домашніми рибними консервами. З приводу цього випадку Головне управління охорони здоров’я Львівської ОДА надіслало офіційну інформацію.

«Головне управління охорони здоров′я Львівської обласної державної адміністрації повідомляє, що 05.09.2011 року в інфекційне відділення Бродівської ЦРЛ госпіталізовано троє хворих з попереднім діагнозом: «Харчова токсикоінфекція»: Тетяна Б.., 1972 р.н., жителька с. Орихівчик Бродівського району Львівськохї області; Софія Б.., 1933 р.н., жителька с. Орихівчик Бродівського району Львівськохї області; Йосип Б, 1935 р.н., житель с. Орихівчик Бродівського району Львівськохї області.

З анамнезу встановлено, що хворі вживали рибні консерви домашнього приготування. У зв’язку із різким погіршенням стану здоров’я, 06.09.2011 р. хворі переведені в анестезіолого-реанімаційне відділення Бродівської ЦРЛ. В пацієнтів запідозрено діагноз: «Ботулізм». Викликані по лінії Медицини катастроф консультанти: інфекціоніст, анестезіолог-реаніматолог підтвердили попередній діагноз.

Реанімобілем Львівського обласного центру медицини катастроф хвора Тетяна Б. транспортована до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні. У реанімаційному віддленні ЛОІКЛ хворій введено протиботулінічну сироватку. Однак, на даний час стан пацієнтки залишається вкрай важким. Відповідно до клінічних протоколів продовжується інтенсивна терапія.

У зв’язку із нетраспортабельністю хворі Софія Б. та Йосип Б. були залишені для подальшого інтенсивного лікування в реанімаційному відділенні Бродівської ЦРЛ.

Незважаючи на проведене активне лікування, Софія Б.., 1933 р. н., 06.09.2011 року померла в Бродівській ЦРЛ. Йосип Б.., 1935 р.н., також помер у Бродівській ЦРЛ. 07.09.2011 року.

Станом на 07.09.2011 р. нових поступлень з діагнозом: «Ботулізм» в Бродівську ЦРЛ не було.

Фахівці районної СЕС у вогнищі захворювання відібрали для лабораторного дослідження проби рибних консервів, вилучили залишки продуктів, встановили медичне спостереження за членами сім’ї захворілих».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ