Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Феєричним вогняним шоу стартувала акція «Ніч у Львові»

Учора, 16 листопада, феєричним вогняним шоу стартувала акція «Ніч у Львові». Тільки на вчорашні екскурсії зареєструвалося 2,5 тис. осіб. Очікується, що в акції візьме участь близько 10 тис. львів’ян та гостей міста.

«Ми розпочали акцію «Ніч у Львові». Акція проводиться вже втретє. Минулого разу було близько 6 тис осіб, які взяли участь у наших екскурсіях. Зараз очікуємо протягом 3 днів набагато більше людей. Суть у тому, що три дні Львів абсолютно не спить. Є екскурсії на стадіон, в підземелля Львова, в храми. Це не лише екскурсії, а й театралізовані дійства. З театром «Воскресіння» ми працюємо в підвалах та на вежі Ратуші, де будуть театралізовані дійства. Вперше відкриваємо кабінет міського голови для екскурсій. Учора, в п’ятницю, заходи безкоштовні. Була попередня реєстрація на сайті. 2,5 тис осіб зареєструвалось лише на один день. Переважають львів’яни.

Відкриття організовував клуб «Пантера».

Близько 50 волонтерів працюють на різних об’єктах, допомагають організаторам», - зазначила Марта Іванишин, заступник начальника відділу пропорції міста ЛМР.

Мета акції – створення нового туристичного продукту у Львові. Львів першим в Україні підготував для культурного відпочинку три ночі театралізованих екскурсій. Це сучасне місто, просякнуте духом Європи. Відтак, львівські музеї відкриті до прогресивного культурного розвитку. «Ніч у Львові» дозволяє місту розширювати свої мистецькі горизонти. «Ніч у Львові» є родзинкою культурного життя міста.

«Львів у стратегії розвитку визначив два пріоритетні напрямки – ІТ і туризм. Саме тому важливою є промоція нашого міста через реалізацію цікавих проектів. Завдяки акціям, як «Ніч у Львові», зростає інтерес туристів до нашого міста. А туристи – це нові робочі місця, це розвиток міста. Навіть самі мешканці можуть дізнатись багато маловідомих фактів з життя Львова. Наше місто – це діамант, який ще не зовсім відкритий світу. Спільно ми зробимо Львів не лише культурною столицею України, а й туристичною та науковою», - розповідає Андрій Садовий, міський голова Львова.

Впродовж 16, 17, 18 листопада осіння «Ніч у Львові» пропонує львів’янам та гостям з України та світу відвідати понад 100 нічних екскурсій, театралізованих дійств, мистецьких перформансів у музеях, театрах, храмах, підземеллях, галереях та багато іншого.

Відвідувачі мають змогу побачити нічний Львів з вежі Ратуші та спуститися у її підвали, прогулятися підземеллями історичного центру, відчути таємничість нічного Личаківського цвинтаря, побачити вогняні дійства, відвідати нічні театральні вистави, концерти, виставки у галереях, проїхатися «Чудо-поїздом» та «Чудо-бусом», пізнати «Львів за бабці Австрії» із львовознавцем Ільком Лемком, відвідати кабінет міського голови Андрія Садового, нічну «Арену Львів», літературні читання, вуличний кінопоказ, ніч шопінгу, потрапити на Ніч джазу та Ніч смачного відеоарту та взяти участь у різноманітних майстер-класах.

Довідка.

Акцію «Ніч у Львові» проводять традиційно двічі на рік у липні та листопаді. У липні 2012 року відбулося більше100 екскурсій у 15 екскурсійних об’єктах. Тоді «Ніч у Львові» відвідали понад 6 тис. осіб. До Львова завітали туристи із понад 10 країн світу, серед яких Нігерія, Кіпр, Англія та Італія.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ