Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Луганських гірників досі не врятовано: насоси, що відкачують воду, спинилися

Насоси, що відкачують в луганській шахті «Рудник» воду, заштопорилися на позначці в 117 метрів. Уже 7 добу триває рятувальна операція, доля трьох гірників досі невідома. Про це «Остро» повідомила прес-служба Профспілки працівників вугільної промисловості (ППВП).

Як повідомили в ППВП, поки не вдається впоратися з припливом води. До того ж постала додаткова проблема – насоси заштопорилися, не вдається їх подати нижче за позначку в 117 метрів.

До можливого місцезнаходження трьох гірників, захоплених в шахті на горизонті 340 метрів, необхідно відкачати воду зі стовбура протяжністю ще понад 200 метрів.

Зокрема, як повідомили в Краснолуцькому регіональному відділенні гірничотехнічної інспекції, рятувальники зіткнулися з новою проблемою - на позначці 117 метрів від поверхні насоси заштопорилися. 12 вересня перемонтували обладнання, переробили майданчики. Але, констатують фахівці, сила припливу води не знижується, всього за дві години простою з відкачування вода в стовбурі піднялася на 15 метрів!

Будь-яких прогнозів про долю захоплених у шахті гірників учасники рятувальної операції не роблять.

Нагадаємо, раптове затоплення виробок на горизонті 340 метрів у приватній шахті «Рудник» сталося 5 вересня о 23.00. В результаті аварії в шахті опинилися заблоковані три гірники: прохідник 1979 року народження, гірник очисного забою 1981 року народження і підземний гірник 1984 року народження. - ostro.org.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ