Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівський палац мистецтв хочуть «віджати» через суд

Фонд державного майна України через суд хоче забрати у Львівської обласної ради Палац мистецтв (вул. Коперника, 17). Про це йшлося учора на апаратній нараді у Львівській ОДА.
Фото з сайту Львівського палацу мистецтв.

Як повідомив у коментарі Гал-інфо заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк, він вважає, що такі дії можуть бути просто помилкові.

«Я щиро сподіваюсь, що це просто непорозуміння, адже це обласна комунальна установа, і нещодавно ми шляхом конкурсу призначили там керівника. Таку ж позицію займають і у Львівській ОДА», - сказав Володимир Гірняк.

За словами заступника голови Львівської облради, про такі наміри стало відомо із повідомлення, що завтра, 25 січня, у Київському міському господарському суді  відбуватиметься судове засідання за позовом Фонду держмайна.

«Ми залучені як сторона судового позову. Юристи стверджують, що підстав до судових вимог взагалі нема», - сказав Гірняк.

Він також додав, що позовні вимоги досить натягнуті. Йдеться начебто про те, що це приміщення має перебувати у державній власності.

«Незрозуміло, чи у Фонді нема інших справ чи що... Також невідомо, чи сплачено держмито за судовий позов, а це десь приблизно 100 тис. грн. Досить серйозні кошти, як для Фонду державного майна», - сказав Володимир Гірняк.

Довідка.

Культурно-мистецький центр «Львівський палац мистецтв» відкритий у 1996 р., за своїми площами найбільший в Україні. При загальній площі 8,7 тис. м. кв. площа експозиційних залів становить 3,6 тис. м. кв. Розміри 12 експозиційних залів, розміщених на 4 рівнях, від 60 кв. м до 780 кв.м. В палаці є конференц-зал на 200 місць зі сценою та арт-вітальня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ