Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Майкла Джордана оголошено найбагатшим спортсменом-ветераном

Американський журнал Forbes визнав баскетболіста Майкла Джордана найбагатшим спортсменом, котрий завершив кар'єру. Про це повідомляє Meduza.

Джордан, який пішов із великого спорту понад 10 років тому, заробив у 2015 році $ 110 млн.

"Джордан заробив цього року більше, ніж будь-який інший спортсмен, як діючий, так і той, що завершив кар'єру", - зазначають у Forbes.

Основним джерелом доходу Джордана є контракт із компанією Nike, що випускає продукцію під брендом Jordan. У 2015 році продажі товарів під цим брендом зросли на 16 відсотків. До 2020 року Nike очікує зростання виручки від продажів товарів Jordan у два рази. Стан Джордана Forbes оценівет у $ 1,1 млрд.

Друге місце у списку спортсменів-ветеранів із найвищими доходами зайняв футболіст Девід Бекхем. За минулий рік він заробив $ 65 млн. Так, $ 8 млн футболістові приніс контракт із британським рітейлером Kent & Curwen, який у другій половині 2016 року має випустити іменну лінію одягу Бекхема. Ще $ 5 млн Бекхему принесло угоду з китайською компанією Luneng, що займається нерухомістю.

Третю сходинку в рейтингу спортсменів, які продовжують одержувати високі доходи після завершення кар'єри, займає гольфіст Арнольд Палмер, який заробив за рік $ 40 млн. Під брендом цього спортсмена в країнах Азії працюють близько 500 магазинів чоловічого одягу. Крім того, під ім'ям Арнольда Палмера випускається прохолодний напій із чаю з льодом і лимонаду.

Українські новини

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ