Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Міндоходів пропонує стягувати податок з перероблених на пасажирські імпортних вантажівок

Міністерство доходів і зборів ініціює запровадження акцизного податку на імпортні вантажні автомобілі, які в України переобладнуються для перевезення пасажирів.

Відповідний законопроект опубліковано на сайті міністерства для обговорення, повідомляє Укрінформ.

«Зміни стосуються оподаткування акцизним податком тільки перероблених в Україні імпортних автомобілів у підакцизні моделі», - йдеться у пояснювальній записці до документу.

Законопроектом, зокрема, передбачається, що акцизний податок справлятиметься з легкових автомобілів та інших моторних транспортних засобів, призначених насамперед для перевезення людей (крім моторних транспортних засобів, зазначених у товарній позиції 8702 згідно з УКТЗЕД), включаючи вантажопасажирські автомобілі-фургони, гоночні автомобілі, у тому числі автомобілі, за які при ввезенні на митну територію України не було сплачено акцизного податку і які в установленому законодавством порядку подаються до органів внутрішніх справ України для реєстрації або перереєстрації у зв’язку зі зміною моделі цих автомобілів.

Датою виникнення податкових зобов’язань у разі здійснення переобладнання непідакцизного транспортного засобу у підакцизний є дата видачі документа про відповідність переобладнаного автомобіля вимогам безпеки дорожнього руху. У цьому випадку акцизний податок сплачується власником такого транспортного засобу контролюючому органу не пізніше дати подання документів до органу внутрішніх справ України для реєстрації або перереєстрації.

Платники акцизного податку при зверненні до органів внутрішніх справ України для реєстрації або перереєстрації переобладнаного непідакцизного транспортного засобу у підакцизний легковий автомобіль зобов’язані будуть пред’явити квитанції або платіжні доручення про сплату податку з відміткою банку про дату виконання платіжного доручення.

Сума додаткових надходжень до державного бюджету у разі прийняття закону, за підрахунками Міндоходів, може скласти за рік орієнтовно 300 млн гривень.

Закон пропонується ввести в дію з 1 січня 2015 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ