Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині готуються закривати малокомплектні школи

Значна кількість малокомплектних шкіл у сільській місцевості спонукає до оптимізації мережі навчальних закладів. На цьому під час наради голови Львівської ОДА Олега Синютки із головами РДА та міськими головами міст обласного значення наголосила директор департаменту освіти і науки адміністрації Любомира Мандзій. Про це повідомила Львівська ОДА.

«Мета модернізації мережі навчальних закладів насамперед у тому, щоб дати школярам належні умови для навчання — тобто школу, в якій є теплий клас, їдальня, спортивна зала і головне – високий рівень освіти. Враховуючи велику кількість сільських шкіл, в яких не має сформованих повноцінних класів, ці заходи є виправданими та необхідними. Не можна надати якісну освіти у школі, де навчаються кілька дітей, при цьому витрачати бюджетні кошти на утримання неповних шкіл. Сумна статистика свідчить, що за результатами останньої сесії ЗНО найбільше шкіл, випускники яких не набрали прохідні бали під час тестування, належать до сільської місцевості», - зазначила Любомира Мандзій.

За її словами, усі загальноосвітні навчальні заклади області незалежно від форм власності та підпорядкування до 5 вересня повинні подати до департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації «Звіт денного загальноосвітнього навчального закладу». За результатами поданих документів департамент освіти і науки проведе моніторинг відповідності даних звітів та фактично наявного контингенту учнів у закладах освіти. Після чого буде вжито відповідних заходів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ