Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Рівненщині старателі чинять опір: семеро правоохоронців у лікарні

Два повідомлення про незаконний видобуток бурштину надійшло 29 березня у чергову частину Сарненського відділу поліції. У першій половині дня працівник лісгоспу повідомив, що в урочищі «Мохи» Клесівського лісництва майже 30 старателів видобувають «сонячне каміння». Аналогічне повідомлення отримали правоохоронці вже після обіду, але кількість бурштинокопачів тоді вже зросла до півсотні. Про це повідомив відділ комунікації ГУНП в Рівненській області.

В обох випадках під час приїзду слідчо-оперативної групи для документування кримінального правопорушення старателі чинили опір правоохоронцям, нецензурно лаялись, погрожували фізичною розправою. До того ж, аби унеможливити документування правопорушення, а в подальшому і вилучення обладнання для незаконного промислу, бурштинокопачіперекрили доступ до мотопомп, заблокувавши проїзд автомобілями.

А вже об 11.40 сьогодні, 30 березня, в урочищі «Гальбин» орієнтовно 30 чоловік підпалили металевий вагончик, який використовувався як стаціонарний пост для забезпечення публічної безпеки і порядку.

Крім того, вранці поблизу Клесова  майже тисяча осіб перегородили дорогу для в’їзду в урочище «Смітник». Старателі погрожували поліцейським та чинили опір. У результаті сутички семеро правоохоронців потрапили до лікарні з тілесними ушкодженнями.

За фактом опору працівникові правоохоронного органу відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 342 Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ