Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Начальник Львівського СІЗО, що попався на хабарі, - в лікарні

Фото з Facebook Юрій Луценко.
Фото з Facebook Юрій Луценко.
Фото з Facebook Юрій Луценко.
Фото з Facebook Юрій Луценко.
Фото з Facebook Юрій Луценко.
Фото з Facebook Юрій Луценко.
Фото з Facebook Юрій Луценко.
Фото з Facebook Юрій Луценко.
1/4
Учора, 15 березня, начальника Львівського СІЗО Богдана Гальчишака затримали на хабарі у службовому кабінеті. Як повідомив сьогодні, 15 березня, під час брифінгу військовий прокурор Львівського гарнізону Владислав Савинець, під час затримання хабарнику стало погано і його відправили в лікарню, де він перебуває під посиленою охороною, - повідомив кореспондент Гал-інфо.

Як зазначив військовий прокурор, учора, 14 березня, завершилася спільна спецоперація Військової прокуратури Львівського гарнізону та Управління СБУ у Львівській області з приводу затримання одного з керівників львівської установи виконання покарань під час  одержання неправомірної вигоди на загальну суму 54 тис. грн.

«Посадовця було затримано в його службовому кабінеті під час одержання чергової частини неправомірної вигоди у розмірі 27 тис грн. Грошові кошти службова особа вимагала за видачу довідки про неможливість перебування обвинуваченого під вартою, що є підставою для рішення суду для звільнення його із СІЗО», - пояснив Владислав Савинець.

Він зазначив, що грошові кошти посадовець отримав від дружини обвинуваченого у важкому злочині. Кошти він отримував два ради. Спершу 1 тис. доларів США, потім ще 27 тис грн. після чого його було затримано.

«Зараз він затриманий, йому повідомили про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням) і завтра буде розглядатися судом питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», - сказав Владислав Савинець.

Він додав: «Хабар затриманий брав у службовому кабінеті. Він був переконаний, що службовий кабінет є найбезпечнішим місцем, адже там є цілодобова озброєна охорона і туди майже нереально зайти без його відома».

Як зазначив військовий прокурор, під час затримання посадовцю нібито стало погано, а тому викликали «швидку допомогу» і зараз він в лікарні під охороною, адже є затриманим.

«Кажуть про ішемічну хворобу. Як повідомили лікарі, у нього був підвишений тиск (170 на 120). Це загальне захворювання, і ми зараз це перевіряємо. Лікарі його добре обстежують, щоб це не була спроба уникнути відповідальності та затримання. Незважаючи на те, що він перебуває в одній із міських лікарень, він є затриманим і цілодобово охороняється. Його зникнення є неможливим», - Владислав Савинець .

Незважаючи ні на що, за словами прокурора, вже завтра, 16 березня, затриманого доправлять до Шевченківського районного суду м. Львова для обрання запобіжного заходу.

«Вирішується питання. Можливо, його привезуть до суду швидкою, а можливо він видужає до завтра. Він офіцер, у військовому званні полковник, тому ми сподіваємось, що він буде поводити себе як  офіцер», - наголосив військовий прокурор.

Владислав Савинець зазначив, що провадження щодо затриманого посадовця було зареєстровано ще у лютому.

«До нас звернулася дружина особи, яка перебуває під вартою та повідомила, що в її чоловіка дійсно є важка хвороба, здається пухлина в голові, і у разі подальшого перебування в СІЗО його стан здоров’я може погіршитись, і він може померти від цієї хвороби. Отримавши цю інформацію, посадовець вирішив заробити і повідомив, що може видати довідку, яка буде підставою для суду про обрання іншого запобіжного заходу. За таку довідку вимагав 2 тис доларів США», - додав Владислав Савинець.

Як зазначив прокурор, під час обшуку в кабінеті затриманого хабарника виявили безпосередньо саму неправомірну вигоду у розмірі 27 тис. грн. Також в сейфі, у згортку газети, було виявлено грошові кошти у сумі 6,3 тис доларів США та ще 600 євро.

Окрім того, були також виявлені грошові кошти у нього вдома. За словами військового прокурора, йдеться про незначну суму: «Ми перевіряємо, чи відносяться ці кошти до тих, які він отримував попереднього разу. Щодо коштів у сейфі, то затриманий сказав, що це його особисті заощадження. Під час затримання він поводився сумбурно, намагався вийти з кабінету, йому не дозволили. Однак походження коштів не пояснив».

Як зазначив Владислав Савинець, у структурі пенітенціарної служби посадовець працює вже понад 20 років, а на своїй керівній посаді - 12 років.

Владислав Савинець пояснив, що вирішується питання, аби затриманий був під вартою не у тій установі, де він був керівником, а в установі виконання покарань іншої області.

За вчинений злочин посадовцю загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна і позбавлення права обіймати посади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ