Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Найбільше інвестицій в економіку Львова приносять Польща, Кіпр та Австрія

В Головному управлінні статистики у Львівській області повідомили про обсяги інвестицій зовнішньоекономічної діяльності Львова за січень-вересень цього року.

За весь період інвестування станом на 1 жовтня цього року обсяг прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу), вкладених в економіку міста, становив 1107,7 млн дол. США, або майже дві третини від загальнообласного обсягу.

У розрахунку на одного мешканця Львова припадає 1475,5 дол., що у 2,2 раза більше від середньообласного значення цього показника.

Вцілому з урахуванням переоцінки, втрат, курсової різниці, за січень-вересень цього року в обласному центрі відбулося зменшення сукупного обсягу іноземного капіталу на 8,5 млндол., або на 0,8% відносно початку року.

Лідерами інвестування економікиЛьвова є партнери з Польщі (32,2% від загального обсягу іноземних інвестицій на 01.10.2013р.), Кіпру (31,3%) та Австрії (15,1%).

Станом на 1 жовтня 2013р. найбільші обсяги інвестицій залучено у фінансову та страхову діяльність (44% від загального обсягу), постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря (22,5%), оптову та роздрібну торгівлю (6,9%), виробництво харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів (4,2%), операції з нерухомим майном (3,7%), сферу інформації та телекомунікацій (3,1%).

За 9 місяців цього року в підприємства Львова було залучено 14,9 млн дол. прямих іноземних інвестицій від партнерів з 22 країн світу. Значні обсяги іноземного капіталу надійшли в установи фінансової та страхової діяльності,  підприємства оптової та роздрібної торгівлі, а також підприємства транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ