Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Падіння ВВП в Україні за підсумками року складе 12,9% – експерти

- Прогнозоване зростання ВВП в Україні в 2010 р. складе 4,5%, падіння ВВП за підсумками 2009 р. складе -12,9%, повідомляє прес-служба інвестиційної компанії Phoenix Capital. За оцінками фахівців компанії падіння ВВП складе 12,9%, надходження до бюджету складуть 80%-85% від запланованого рівня, проте завдяки посиленим заходам по регулюванню ринку валюти курс гривні залишиться на рівні 8,5 грн/дол., –повідомило РБК-Україна.

 

"Ми прогнозуємо поліпшення ситуації в 2010 р., особливо експортно-орієнтованих галузях. Металургія стане одним з основних двигунів відновлення економіки. Такий висновок можна зробити, проаналізувавши показники за минулий рік, коли в період з липня по листопад 2008 р. обсяги виробництва сталі знизилися на 62%, а потім збільшилися на 76% і тепер досягають 70% від "докризового періоду", - йдеться в аналітичному звіті Phoenix Capital. В той же час, за прогнозами в 2010 р. обсяг промислового виробництва збільшиться на 11,5%. Банківський сектор все ще залишається одним з найбільш проблемних. Так, за словами аналітиків, обсяг проблемної заборгованості в 18 найбільших банках країни збільшився до 28,8%.

 

Експерти компанії оцінюють ситуацію в бюджетній сфері як важку, так у січні-липні надходження до бюджету склали 43% від річного плану, що навіть при значному економічному зростанні до кінця року призведе до того, що загальний обсяг надходжень до бюджету на 2009 р. складе порядку 80%-85% від плану. Такі показники призведуть до дефіциту держбюджету на рівні 7% ВВП, якщо додати до цього дефіцит бюджету НАК "Нафтогаз України" і Пенсійного фонду, загальний дефіцит державних фінансів складе до 10% ВВП, вважають у компанії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ