Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Підприємства Львівщини виробили продукції на 24 млрд грн

У січні-жовтні 2011 року промислові підприємства області реалізували промислової продукції на 24,1 млрд.грн., що становить 2,7% від загальнодержавного обсягу, повідомили в головному управлінні статистики у Львівській області.

У загальному обсязі реалізованої продукції 77,0% займала продукція переробної промисловості, підприємствам з виробництва та розподілення електроенергії, газу та води належало 17,5% продукції, підприємствам добувної промисловості – 5,5%.

Структура реалізованої продукції проти січня-жовтня минулого року змінилась на користь переробної та добувної промисловості, їх частка збільшилась на 0,1 в.п.

Знизилась частка реалізованої продукції підприємств з виробництва і розподілення електроенергії, газу та води на 0,2 в.п.

У переробній промисловості зросла частка реалізованої продукції підприємств машинобудування – на 1,1 в.п., целюлозно-паперового виробництва – на 0,9 в.п., металургійного виробництва та виробництва готових металевих виробів – на 0,8 в.п., з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів та легкої промисловості – на 0,3 в.п. Проте зменшилась частка підприємств з виробництва продуктів нафтоперероблення – на 2,1 в.п., хімічної та нафтохімічної промисловості – на 1,2 в.п., з оброблення деревини та виробництва виробів з деревини, крім меблів – на 0,4 в.п. Частка підприємств з виробництва іншої неметалевої мінеральної продукції не змінилась.

Найбільші обсяги реалізованої промислової продукції у територіальному розрізі припали на м.Львів – 9,8 млрд.грн. (40,8 % від загальнообласного обсягу). Серед інших міст обласного значення та районів найбільшу питому вагу в загальнообласному обсязі займають Пустомитівський район (8,2%), м.Дрогобич (6,4%), Кам’янка-Бузький (5,6%), Радехівський (5,0%), Яворівський (4,8%), Миколаївський (4,3%), Сокальський (3,9%), Жидачівський (3,6%) райони.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ