Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Підписання Угоди з ЄС не гарантує нових кредитів, - МВФ

Підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС не гарантує відновлення фінансування з боку Міжнародного валютного фонду. Про це повідомив журналістів голова Представництва МВФ в Україні Жером Ваше на інвестиційному форумі в Києві.

Як передає кореспондент УНІАН, за словами Ваше, «немає зв'язку між підписанням Угоди про асоціацію і програмою з МВФ. Я хочу підкреслити, що це неправильні сподівання, які потрібно виключити».

Водночас представник МВФ нагадав про ризики, з якими зіткнеться Україна, якщо відкладатиме впровадження рекомендацій МВФ.

«Існує необхідність повномасштабної політики реформування. Щодо нашої політики, то ми досить постійні і дивимося крізь призму дисбалансів», - зазначив Ваше і нагадав про рекомендації за підсумками останньої місії щодо забезпечення гнучкого обмінного курсу, зниження фіскального дефіциту, зокрема внаслідок підвищення тарифів на газ, і реформування фінансового сектору.

«Уряд працює над виробленням пропозиції про реформування політики, яка буде відповіддю на ці питання», - резюмував глава Представництва МВФ в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ