Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Для підтримки народних домів Львівщини куплять автобус за 1,4 млн грн

Депутати Львівської обласної ради затвердили програму підтримки народних домів. "За" таке рішення пороголосувало 78 депутатів, повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

Відповідно до розробленої Програми підтримки народних домів, передбачені кошти в сумі 4 млн 770 тис. грн.

Програма передбачає наступні заходи: 

Проведення кінопоказів, концертів, майстер-класів, зустрічей з відомими людьми в народних домах Львівщини - 100 тис грн;

Організація гастролей колективів художньої самодіяльності - 500 тис. грн.

Проведення звітів з презентацією мистецького потенціалу кожного району області та гала-концерту у Львові за участі кращих колективів області - 270 тис. грн.

Закупівля автобуса для потреб галузі культури - 1 млн 400 тис. грн

Проведення конкурсу на кращі народні доми області та забезпечення їх сучасними технічними засобами - 1 млн 900 тис. грн.

Проведення конкурсу серед колективів художньої самодіяльності для надання їм фінансової підтримки на пошиття сценічних костюмів - 600 тис. грн.

Заступниця директора департаменту культури Львівської ОДА Мирослава Туркало заявила: "Є добра ідея, щоб цей автобус був закуплений для галузі культури. Його зможуть використовувати творчі колективи під час гастролей. Для початку він буде на балансі Львівської облради". 

На запитання Гал-інфо, чому такий дорогий автобус, вона відповіла: "А який же він має бути? Автобус має бути відповідно оснащений і передбачений на великі колективи на 40-50 місць".

Вона додала, що автобус закуповуватимуть через тендер.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ