Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Понад 200 рятувальників гасили масштабну пожежу торфу в Яворівському районі

Рятувальники продовжують гасити масштабну торф’яну пожежу в с. Мальчиці Яворівського району. Станом на 16:00 вдалося ліквідувати горіння на площі 0,5 га, повідомили в ГУ ДСНС у Львівській області.

До ліквідації пожежі залучено 194 рятувальники, з них 50 курсантів Львівського державного університету безпеки життєдіяльності,  20 одиниць спецтехніки, 12 мотопомп та 12 бензопил.

На місці пожежі особисто присутній начальник ГУ ДСНС України у Львівській області  Сергій Дмитровський, який здійснює керівництво гасінням пожежі.  Залишається погасити ще 4,5 га. Роботи по ліквідації пожежі тривають.

Також вогнеборці ліквідовують тління торфу в с. Скварява Золочівського району.  Упродовж дня рятувальники здійснювали заходи по ліквідації пожежі. Станом на 16:00 вдалося загасити 0, 75 га торф’яної пожежі.  Залишається ліквідувати пожежу ще на площі 0,5 га. До ліквідації горіння залучили 21 рятувальника, 6 одиниць спецтехніки, 2 бульдозери та трактор з бочкою місцевого приватного підприємства.

Нагадаємо, що торф'яні пожежі відрізняються від решти пожеж тривалістю ліквідації та потенційною можливістю збільшення масштабів. Причина пожеж на торфовищах – спалювання сухого листя, трави та побутового сміття. Від них вогонь перекидається на торф'яні поля і провокує загоряння. Через поширення диму відбувається погіршення видимості на дорогах, що створює загрозу виникнення ДТП.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ