Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Поранений снайпером «Янгол Інститутської» передав вітання рідному Львову

Фото з Instagram Ігор Фльорко.
Фото з Instagram Ігор Фльорко.
Фото з Instagram Ігор Фльорко.
Фото з Instagram Ігор Фльорко.
Фото з Фейсбуку Юрій Скребець.
Фото з Фейсбуку Юрій Скребець.
Фото з Фейсбуку Юрій Скребець.
Фото з Фейсбуку Юрій Скребець.
1/5
Поранений, 21-річний львів’янин Ігор Галушка демонструє, за словами лікарів, неймовірну силу характеру. Сержант, командир підрозділу Ігор Галушка у Мар’янці, рятуючи життя свого побратима, зазнав важкого поранення голови. Нині Ігоря лікують у Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. І.І. Мечникова, де він оговтується від важкої операції на мозку.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо раніше, львів’янин Ігор Галушка (позивний «Тесак») – один із п’яти хлопців, «Янголів Інститутської», які 20 лютого 2014 року відчайдушно кинулись на передову, аби з-під куль снайперів витягти поранених та забрати полеглих активістів Майдану.

Янголи Інститутської: Історія п’ятьох сміливців, які під кулями снайперів рятували поранених

Раніше головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарня ім. І.І. Мечникова Сергій Риженко повідомив, що Ігор Галушка отримав смертельне поранення в голову рятуючи товариша і дивом вижив.

Сергій Риженко запевняє, що у Ігоря дуже позитивна динаміка. Ігор активно працює над собою і робить все для того, щоб пришвидшити процес одужання.

Як повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук ще один із «Янголів Інститутської» Ігор Фльорко, Ігор Галушка робить неймовірні успіхи незважаючи на те, що важке поранення отримав 10 квітня. Йому вдалося написати на магнітній дошці слова «Львів» та «Сихів».

Нагадаємо, що Ігор Галушка переніс важку дванадцятигодинну операцію на мозку. Куля спричинила моторні порушення мови, а також - частковий параліч правої половини тіла.

Заступник головного лікаря з хірургічної допомоги, нейрохірург у Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І.І. Мечникова Юрій Скребець на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук написав, що  учора, 17 квітня, відбувся консиліуму.

«Разом із Сергієм Риженком поранених та хворих сьогодні оглядали: Президент Академії медичних наук України Віталій Цимбалюк, керівник департаменту охорони здоров’я та соцполітики Адміністрації Президента України, генерал-майор, професор Ігор Лурін, головний хірург Міністерства оборони полковник Ігор Хоменко, професори Олександр Лоскутов та Віталій Мамчур, та начальник Дніпровського військового шпиталю полковник Віктор Кузьменко – всі давні і дорогі друзі лікарні Мечникова.

Під час обходу відділення інтенсивної терапії політравм академік Цимбалюк (за фахом професор-нейрохірург) зупинився біля пораненого у голову сержанта, який ризикуючи життям, витяг скривавленого побратима з-під вогню. Тяжке ураження лівої півкулі головного мозку спричинило моторні порушення мови, а також частковий параліч правої половини тіла. З’ясувавши, що пацієнт все розуміє, але не може відповісти, до того ж, що він шульга (пише й малює лівою рукою), ознайомившись із результати досліджень, Віталій Іванович оголосив: «Мова обов’язково до тебе повернеться, друже»! Бачили б ви, як змінився вираз обличчя героя, яку мотивацію до життя та одужання надали слова академіка!», - написав Юрій Скребець.

Як повідомляло Гал-інфо, 3 травня 2014 року Ігоря Галушку разом із іншими «Янголами Інститутської» з нагоди Дня Львова нагородили орденом «Почесний знак Святого Юрія» - за сміливість у дні боротьби за волю та єдність України, за вірність у будівництві щасливої та справедливої держави, за мужність без вагань стати охоронцями рідної землі.

З початку російської агресії на Донбасі Ігор Галушка підписав контракт і пішов на фронт.

Попереду у Героя тривале лікування та реабілітація.

Допомогу для Героя та його сім'ї можна переказати на картку мами: Наталія Галушка №4149497855096147.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ