Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Проректору столичного університету повідомлено про підозру в привласненні державних коштів

Проректору столичного університету повідомлено про підозру в привласненні понад 700 тис грн державних коштів, - прес-служба Генпрокуратури.

Київською місцевою прокуратурою № 9 повідомлено про підозру проректору-головному бухгалтеру одного зі столичних університетів, за фактом привласнення грошових коштів столичного бюджету в особливо великих розмірах.

Встановлено, що, перебуваючи на вказаній посаді, зловмисниця незаконно внесла до офіційних документів завищені суми за оплату навчання студентів з числа дітей-інвалідів, дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених родин. У подальшому на підставі вказаних підроблених документів на рахунки одного зі столичних університетів з бюджету міста було безпідставно перераховано понад 700 тис грн.

За наслідками розслідування кримінального провадження головному бухгалтеру - проректору повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 5 ст. 191 (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) КК України.

На даний час, підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 320 тис грн. Крім того, на розгляді у суді перебуває клопотання про відсторонення її від посади.

Розслідування стосовно інших посадових осіб університету та підрозділів КМДА за фактом привласнення зазначених коштів триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ