Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Волонтери мають претензії до діяльності Центру допомоги учасникам АТО Львівщини

Сьогодні, 3 листопада, у Львові під час прес-конференції стався скандал щодо створення Центру допомоги учасникам АТО Львівщини. Такі центри відповідно до Указу Президента мали постати скрізь в України при обласних державних адміністраціях. У Львові створення такого Центру затягнулось. Також волонтери звинуватили керівників Центру у непрозорості та неефективності діяльності.

Нагадаємо, відповідно до Указу Президента України № 150 від 18 березня 2015 року та №570/2015 від 5 жовтня 2015 року «Про додаткові заходи щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції» при Львівській обласній держадміністрації було створено Центр соціальної допомоги учасникам АТО.

Зокрема, 8 жовтня  під час виборчої зустрічі волонтерів Львівщини, в якій взяли участь 72 представники з 46 громадських, благодійних та волонтерських організацій та 5 активних самостійних волонтерів, було обрано керівний склад Центру: Тимур Баротов («Спілка офіцерів України»), Ліля Бойко (волонтер), Любов Возняк (волонтерська організація «Коло короля Данила»), Богдан Дідич (громадська ініціатива «Допоможи фронту») та Наталія Ліпська (благодійний фонд «Крила надії»).

«Умовно Центр вже працює, незважаючи на те, що немає ще офіційного розпорядження  від Львівської ОДА.  Відповідно до указу Президента Львівській облдержадміністрації були виділені кошти, однак ми не маємо до них ніякого стосунку», - зазначив Богдан Дідич.

«Метою Центру є об’єднати зусилля органів влади, громадських організацій та силових структур для ефективного вирішення проблем демобілізованих учасників АТО. Співпрацюючи із ГО та волонтерами дізнаєшся багато про проблеми хлопців», - наголосила  Любов Возняк.

За словами Любові  Возняк, ще  у березні мав бути створений кол-центр, куди б телефонували учасники АТО, щоб дізнатись більше про свої обов’язки та права. «Наразі такого кол-центру у Львові немає», - додала вона.

Під час виступів представників Центру у розмову втрутився Олег Пелехатий, представник Координаційного центру підтримки фронту. Чоловік запитував, чому серед керівників  немає учасників АТО та чому на прес-конференції відсутній Тимур Баротов.  Також Олег Пелехатий зазначив, що він є бійцем АТО. Чоловік наголосив, що керівний склад Центру не зміг біля себе об’єднати усіх волонтерів та АТОшників і що представляє він лише певне коло людей.

Своєю чергою Микола Савельєв, головний редактор газети «Ратуша», став на захист чинних керівників Центру та висловив свою подяку Любові Возняк  та Наталії Ліпській, які, на його думку, дуже добре виконують свою волонтерську роботу.

Окрім цього, за словами, Лілії Бойко, Львівська ОДА начебто гальмує роботу над створенням цього Центру. Відтак, сьогодні, 3 листопада, о 17:00 відбудеться зустріч представників керівництва Центру з Олегом Синюткою, головою Львівської ОДА.

Також додамо, що волонтери, які не стали учасниками Центру, кажуть, що 22 жовтня відбулись ще одні збори представників громадських організацій. які скасували рішення зборів від 9 жовтня.  

Довідка.

Контакти Центру  допомоги учасникам АТО Львівщини для оперативного зв'язку: e-mail: [email protected]контактний телефон: 099 609 4343, сторінка у Фейсбук: «Центр Допомоги Учасникам АТО у Львівській області».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ