Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові частка зданого в експлуатацію житла впала на майже 30%

У січні-вересні цього року в Львові (включаючи м.Винники, смт.Брюховичі та смт.Рудно) здали в експлуатацію житлові будинки загальною площею 127,8 тис. кв м, що на 27,9% менше, ніж за відповідний період торік. Про це повідомили в Головному управлінні статистики у Львівській області.

На Львів припала понад третина введеного в експлуатацію житла у області. У розрахунку на 1000  мешканців обласного центру було збудовано 170,2 кв м загальної площі житла.

Протягом січня-вересня цього року в обласному центрі прийняли в експлуатацію 170 нових житлових будинків на 811 квартир. Середня площа однієї новозбудованої квартири становила 102,8 кв м загальної площі.

На індивідуальне житлове будівництво у Львові припало 59,6% введеного житла. Цього року  в експлуатацію здали одноквартирних будинків садибного типу загальною площею 76,2 тис. кв м.

Чверть приватних будинків ввели в експлуатацію без дозволу на виконання будівельних робіт відповідно до Порядків прийняття в експлуатацію індивідуальних житлових будинків, які збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт.

У січні-вересні у Львові здали в експлуатацію 14 багатоквартирних житлових будинків загальною площею 48,2 тис. кв м. Також введено в експлуатацію гуртожитки загальною площею 3,4 тис. кв м.

За рахунок розширення існуючого житлового фонду в Львові ввели в експлуатацію 42,1 тис. кв м загальної площі, або третину від прийнятого житла.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ