Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові стартував міжнародний тенісний турнір ITF Lion Cup

Сьогодні, 10 липня, на відкритих кортах палацу спорту «Україна» (колишній «Спартак», вул. Мельника, 18) стартував престижний міжнародний тенісний турнір III категорії ITF LION CUP.

За головні призи турніру позмагаються найсильніші тенісисти до 18 років не тільки з України, а ще з 18 країн світу.

На престижний тенісний турнір до Львова заявилися спортсмени з України, Туреччини, Латвії, Естонії, Нової Зеландії, Норвегії, США, Великобританії, Польщі, Білорусі, Пуерто-Ріко, Греції, Перу, Росії, Угорщини, Казахстану, Мальти та Бельгії.

«54 учасники розпочали виступили на турнірі з кваліфікації, - каже директор турніру Анатолій Стасюк. – Там географія нашого турніру була ще більшою, оскільки спортсмени з таких країн як Литва, Словаччина та Нідерланди не змогли квалфікікуватися до основної сітки турніру. Приємно те, що з кваліфікації до основної сітки турніру зуміла пробити львів’янка Марія Подураєва. Окрім неї, в основній сітці зіграють ще троє львів’янок – Анна Мартимянова, Анна Гінка та Аліна Цюрпалевич. У змаганнях хлопців в основній сітці турніру Львівщину представлятимуть Святослав Ільницький та Ярослав Сокирка. Останній успішно пройшов кваліфікацію.

Турнір, який проводиться під егідою ITF, ми започаткували у 2009 році. У 2009 та 2010 році турнір третьої категорії ми проводили під назвою ITF Ukrzakhid. Міжнародний турнір, у якому визначаються кращі тенісисти до 18 років, проводимо уже дев’ятий рік поспіль. З 2015 року у зв‘язку з зміною керівника федерації тенісу Львівщини турнір змінив назву на ITF LION CUP. З 2011 року турнір став четвертої категорії, однак у 2016 нам вдалося повернути третю категорію, яка є більш престижною. Третя категорія – це турнір зі світовими очками. Це забезпечення усім необхідним учасників основної сітки турніру одиночного і парного розряду. Мова йде про проживання та харчування і спортсменів, і їхніх тренерів. Також повністю під нашою опікою забезпечення усім необхідним суддівського корпусу.

ITF Lion Cup триватиме у Львові до суботи, 15 липня. Вхід на тенісні корти палацу спорту «України» - безкоштовний.

Офіційним партнером турніру знову стала торгова марка "Моршинська".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ