Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові зміниться система нарахування оплати за гарячу воду

У Львові зміниться система нарахування оплати за постачання мешканцям гарячої води. Як повідомив сьогодні під час прес-конференції перший заступник міського голови Олег Синютка, від незрозумілої для багатьох системи підігріву, коли людина окремо платить за холодну воду і окремо -- за підігрів гарячої, необхідно перейти до нарахування оплати власне за гарячу воду. Це дасть можливість мешканцям контролювати кількість спожитої гарячої води, і відтак, платити лише за надані послуги.
Крім того, каже він, змінюється розрахунок теплового навантаження з однієї гігакалорії до метра квадратного опалювальної площі.

Крім цього, за словами заступника мера, продовжується впровадження енергозберігаючих заходів, що дає можливість не збільшувати вартість тепла до критичної межі, але не може компенсувати зростання цін на всі складові, в першу чергу на російський газ. Зокрема у 2008 році фахівцями теплопостачальних підприємств проведено утеплення трубопроводів до ТЕЦ-2, розпочато будівництво нових трубопроводів по вулицях Варшавська, Випасова, Липинського, проходить заміна підвальних котелень, забезпечується ремонт внутрішньобудинкових комунікацій.

Також, каже він, у Львові одному з небагатьох міст України, є готова до затвердження схема теплопостачання.

Водночас Синютка нагадує про заборгованість, яку місто має за тепло. Ця сума на сьогодні становить більше ста мільйонів гривень. Синютка обіцяє, що якщо хтось не погасить борг, то опалювальний сезон для нього не розпочнеться.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ