Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У театрі „Воскресіння” презентують „SWIЖЕ”

15 квітня цього року у Львові у театрі „Воскресіння” стартує шведсько-український культурний проект „SWIЖЕ”, який передбачає постановку вистави „Зустріч”. Учасники проекту: актори нового драматичного театру „На Печерську” (Київ) та шведська група „Melo” (Стокгольм). Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив художній керівник київського театру „На Печерську” Олександр Крижанівський.
Основна ідея проекту – зустріч двох культур – української та шведської, пластичної та драматичної. Робота здійснюється у різних площинах: рух, колективна спонтанність та взаємність, створення різноманітних атмосфер, голосова та музична імпровізація. Основний принцип роботи – спільне творення, імпровізація і водночас жорстка структурна побудова. Частиною музичного матеріалу є різноманітні варіації українських народних пісень та сучасних шведських пісень, створених акторами.
Тривалість вистави – 60 хвилин. Вперше вона відбудеться у Львові, проте її постановка відбудеться також у Харкові, Києві та Одесі.
„Тут є все: українська і шведська пісня, танго і степ, рок, поп і балет, спілкування з глядачами та імпровізація”, - розповів Олександр Крижанівський.
Новий драматичний театр „На Печерську” (Київ) створений у 2000 році. Основою трупи став курс театрального інституту народного артиста України, лауреата державної премії ім. Шевченка М. Рожковського. В студентські роки група створила вистави, що стали основою для репертуару майбутнього театру. На сьогодні в театрі 12 акторів. Театр практикує запрошення відомих акторів для участі в окремих виставах. Вистави „Людина з Ламанчі” та „Візит пана В.” було нагороджено премією „Київська пектораль” за кращий дебют року, вистава „Закон танго” отримала „Київську пектораль” за кращу хореографію.
Група „Melo” створена на початку 2005 року. У групі 10 осіб: танцюристи, музиканти, худижники, режисер по світлу та дизайнери. Групу започаткували Сара Сумах та Меліна Мастротанафі, які зібрали групу артистів, щоб створити перфоменс і сценічну групу. „Melo” дотримується концепції колективної праці і не має визначеного лідера; кожен бере участь у спільній роботі – від планування сцени, світла, музики, до участі у виставі. Учасники групи прагнуть розвинути нові форми вираження, коли різні форми мистецтва збагачують одна одну.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ