Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

В НАБУ перевірять інформацію про корупцію у сфері атомної енергетики

Як повідомили Гал-інфо в прес-службі Національного антикорупційного бюро України, детективи НАБУ перевірять інформацію про корупцію у сфері атомної енергетики – відкрито два провадження.

За результатами проведеної роботи детективами Національного антикорупційного бюро України 11 грудня було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо корупційних правопорушень у сфері атомної енергетики.

Два провадження стосуються укладання договору державним підприємством про поставку уранового концентрату за ціною, ймовірно вищою від виробників продукції, та використання службового становища під час поставки обладнання на атомні електростанції України. Суми коштів, які фігурують у провадженнях, приблизно 17,4 млн. доларів та 6,4 млн. євро відповідно.

Інформація про скоєння цих корупційних правопорушень неодноразово з’являлась у ЗМІ в контексті діяльності народного депутата України Миколи Мартиненка. Для того, щоб її підтвердити або спростувати, детективами НАБУ внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ