Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В України буде важкий рік незалежно від результатів Вільнюського саміту - економісти

Наступний, 2014-й, буде складним роком для економіки України незалежно від того, буде чи ні підписана Угода про асоціацію з Європейським Союзом.

Такого висновку дійшли економічні експерти під час круглого столу в п'ятницю в Інституті Горшеніна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Буде чи ні підписана Угода про асоціацію з ЄС, 2014 рік буде вкрай складним. Асоціація з ЄС не дасть можливості економічного прориву в короткостроковій перспективі, а формує основи довгострокового розвитку економіки", - сказав виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.

За його словами, в 2014 році на економіку України як і раніше впливатимуть зовнішні фактори. Економіст вважає, що можливе скорочення ФРС США програми кількісного пом'якшення закриє для України вихід на зовнішні ринки фінансування, рецесія в економіці Росії також позначиться на нашій економіці. Крім того, інвестори втрачають інтерес до ринків, що розвиваються, Центральної і Східної Європи.

На його переконання, Україні не варто розраховувати на будь-кого, крім себе і самостійно працювати над стабілізацією економічної ситуації і забезпеченням довгострокового економічного зростання.

З ним згодний і представник України в Євразійській економічній комісії Віктор Суслов.

"Багато хто чекає від підписання негайних економічних зисків відразу після підписання. На побудову зони вільної торгівлі і перехід на європейські стандарти за цією угодою передбачено 10 років, тому мінімум рік ніяких змін в економіці внаслідок підписання не буде", - впевнений Віктор Суслов.

Директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин вважає, що для України краще підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом незважаючи на великі ризики.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ