Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вакарчук та Бойко подали документи на ректора університету Франка

Екс-ректор Іван Вакарчук та декан юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка Андрій Бойко подали документи на конкурс на посаду ректора. Цю інформацію Гал-інфо підтвердили кілька джерел.

Нагадаємо, що наказом міністра освіти і науки України Дмитра Табачника від 4 червня оголошено конкурс на посаду ректора Львівського національного університету імені Івана Франка.

Нагадаємо також, що Іван Олександрович Вакарчук  — український фізик, доктор фізико-математичних наук, політик і громадський діяч, міністр освіти і науки України (2007–2010). Університет він очолював з 1990 по 2007-й. З 2010 після перебування на посаді міністра освіти знову повернувся на посаду ректора Львівського національного університету імені Івана Франка.

Додамо, що ректорський контракт із Міносвіти у Івана Вакарчука закінчився 20 травня.

27 травня надійшов факс наказу міністра освіти і науки України від 20.05.2013 року № 164-к «Про звільнення з посади ректора» Івана Вакарчука.

Обрати ректора мають на конференції трудового колективу.

Деякою мірою повторюється ситуація кількарічної давнини, коли викладачі і студенти черговий раз обрали собі за ректора Івана Вакарчука. Але міністр Табачник не квапився укладати з ним контракт. Тоді трудовий колектив обстояв свій вибір.

Андрій Михайлович  Бойко - декан юридичного факультету, професор, доктор юридичних наук. На посаду декана юридичного факультету обраний у 2003 році. Під час вступу на цю посаду, в "інавгураційній промові" Андрій Бойко виголосив, що своїм головним завданням бачить продовження славних традицій Львівської правничої школи та її подальший розвиток.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ