Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Великодні забави обійшлись міській раді у 80 тисяч гривень

На святкові заходи у Львові, присвячені Великодню, ЛМР виділила 80 тисяч гривень. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомива заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів.
 За його словами, святкові заходи триватимуть протягом трьох тижнів і завершаться на Провідну неділю.
З 20 березня по 9 квітня у Музеї народної архітектури та побуту проходять майстер-класи писанкарства. Цей захід відбувається в рамках відкриття музею писанки у хаті села Тухолька в Шевченківському гаю.
З 2 по 22 квітня у Музеї ідей відбуватиметься Міжнародний пленер гутного скла „Склококо”, а з 5 по 22 квітня уцьому ж місці триватиме Великодня фотоінсталяція Ірини Дзиндри „Поцілунок Іуди”.
8 квітня на площі Ринок відбудеться дитяче свято „Великодні передзвони”. Цього ж дня у Шевченківському гаю відбудуться „Великодні святкування – духовні співи молодіжних колективів”, а також відбудуться гаївки молодіжних громадських організацій на майданах довкола церкви; показові виступи бойового гопака, ярмарок та співи.
8-9 квітня на подвір’ї церкви Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові відбудеться дитяче свято «Гаївки в Країні ангелят» (виступи дитячих ансамблів); на площі Міцкевича пройде атракціон «Болдерінг» (скелелазання) та атракціон «Стрибки на батуті».
9 квітня у Шевченківському гаї відбудуться Фестини «Велика Великодня гаївка», а також відбудеться народна забава «На обливаний понеділок». Крім того, у Шевченківському гаї відбудеться відкриття виставки «Малеча творить писанку», а також спортивно-розважальні заходи. На площі Музейній цього дня пройде дитяче свято «Великодній малюнок» на бруківці, на площі Міцкевича — змагання зі стрітболу, а на СК «Медик» — змагання з хокею та інші.
За словами Василя Косіва, з усіма заходами можна буде ознайомитися через буклети та плакати, які незабаром будуть надруковані.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ