Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

ВРУ проголосувала за зміни до законодавства, які дозволять заочне засудження Януковича

У четвер, 23 лютого 2017 року, Генеральний прокурор України Юрій Луценко виступив на засіданні Верховної Ради України щодо необхідності прийняття проекту Закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо удосконалення механізмів забезпечення завдань кримінального провадження. Про це повідомили в ГПУ.

Юрій Луенко наголосив, що в суспільстві дуже гостро стоїть запитання, коли нарешті будуть притягнуті до відповідальності ті, хто розграбували країну в часи Януковича, організовували придушення мирних акцій протесту та розстріл людей, винні у російському вторгненні в Україну, окупації Криму та початку бойових дій на Донбасі.

«Сотні кримінальних проваджень ведуться по цим особам, десятки з цих проваджень передані до суду. Але найбільшим стопором у цьому є недосконалість нинішнього законодавства про заочне засудження», - зазначив Юрій Луценко і додав, що діюча редакція закону дає лазівки для сторони захисту зупиняти та затягувати справи в суді.

«Прошу підтримати запропонований законопроект, що дасть можливість 10 березня почати суд над Януковичем по обвинуваченню в державній зраді», - закликав Генеральний прокурор народних депутатів.

233 народних депутати України проголосували за проект Закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо удосконалення механізмів забезпечення завдань кримінального провадження.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ