Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Європи: Вино, якому 6 тисяч років знайшли на Сицилії
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Вино, якому 6 тисяч років знайшли на Сицилії

Знахідка допомогла встановити, що вино в Італії вживають мінімум на 2 тисячі років довше, ніж передбачалося

Група вчених з університету Південної Флориди (США) і університету Катанії (Італії) знайшла в печері гори Монте Крон в провінції Агрідженто (південно-західне узбережжя Сицилії) посудини, вік яких датується 4-м тисячоліттям до Р. Х. Хімічний аналіз залишків з посуду показав сліди натрієвої солі і винної кислоти. Це дозволило дослідникам зробити висновок, що в кераміці тривалий час зберігалося виноградне вино.

Раніше історики вважали, що виноробство на території Італії зародилося в 1300-1100 роках до Р.Х. «Це створює абсолютно нову картину розвитку суспільства», - заявили вчені.

На даний момент дослідники проводять аналізи, який дозволять з'ясувати, було вино червоним або білим. «Дуже рідко можна визначити склад такого залишку, так як потрібно, щоб давня кераміка була викопана непошкодженою. Нам пощастило – сховище в печері було недоторканим», - підкреслив керівник групи доктор Давид Танаса.

Найдавнішим вином в світі на сьогоднішній день вважається рисове вино, знайдене в Китаї. Його вік датується 7 тисячоліттям до Р.Х.

The Daily Mail

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ