Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Максим Козицький зустрівся з омбудсменом Італії Лаціо Маріно Фарделлі

Напередодні, 15 квітня, начальник Львівської ОВА Максим Козицький зустрівся з омбудсменом Італії та регіону Лаціо Маріно Фарделлі. Це другий візит омбудсмена до Львівщини. Метою зустрічі стало поглиблення двосторонніх відносин між Італією та Україною. Про це інформує Львівська ОВА.
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА

Очільник області привітав Маріно Фарделлі та подякував за підтримку і надану допомогу.

«Це велике задоволення бути тут. Ця зустріч символізує не лише зв’язки у сфері прав людей, а також міжрегіональні звʼязки Лаціо і Львівської області. Аби ще більше укріпити цей зв’язок, хочу офіційно запросити вас на конференцію у Монтекассіно, яка відбудеться у вересні цього року», – розповів Маріно Фарделлі.

Враховуючи дружні зв'язки між жителями Львівщини та регіону Лаціо, сторони висловили зацікавленість у співпраці в галузі освіти.

Під час зустрічі йшлося про організацію освітньої мережі, зокрема шкільної.

«Уряд прийняв постанову про закриття шкіл, у яких кількість учнів становить менше ніж 45. Однак ми розуміємо, що існування шкіл є ключовим фактором для збереження населених пунктів, оскільки саме вони створюють основу для розвитку соціальних зв'язків. У нашому регіоні є 1098 шкіл, і на сьогодні стикаємося з необхідністю закриття 48 шкіл. Зараз особливо важливо приділяти увагу школам, а також спілкуванню дітей між собою, допомагати їм долати стреси і підтримувати, особливо дітей внутрішньо переміщених осіб», – зауважив Максим Козицький.

Очільник Львівської ОВА розповів, що майже сотня дітей зі Львівщини наразі перебуває в Італії, а тому виразив вдячність за гостинність та допомогу у адаптації школярів.

Присутні обговорили питання дипломатичних відносин та важливості наявності омбудсмена в країні, адже це важливо для правової та демократичної системи, розвитку міжнародних відносин та підтримки прав людини.

Зокрема, обговорили ідею проведення заходів зі студентами, які можуть стати платформою для співпраці між українськими та італійськими освітніми установами.

Таким чином, українсько-італійські відносини в сфері освіти та дипломатії продовжать активно розвиватися та сприяти взаємному розумінню.

«Ми дуже уважно ставимося до необхідності розширення правової свідомості студентів, що є ключовим елементом їхнього професійного та особистісного розвитку. Пропоную об'єднати зусилля з університетами та зацікавленими сторонами для спільної реалізації програми, спрямованої на підвищення правової освіти серед молоді. Це чудова можливість для українських студентів краще зрозуміти європейські правові стандарти та цінності», – зазначив Максим Козицький. 

Також, як зазначив омбудсмен, наступного року Львів отримає титул молодіжної столиці. Маріно Фарделлі висловив пропозицію, аби делегація студентів з Кассіно приїхала до Львова. На його думку, саме таким чином можна продемонструвати італійським студентам, як активно українська молодь бере участь у житті свого міста, попри війну. Він висловив занепокоєння відсутністю зацікавленості італійської молоді у громадському житті міста і регіону. Зазначає, що його ціль – породжувати у молоді громадську свідомість, відповідно такі поїздки допоможуть їй долучатися до активностей у своїх містах, громадах та країні.

Надалі сторони обмінюватимуться інформацією щодо сфери інтересів країн та спроможностей у напрямах співпраці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ