Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Аварія на мості у Львові: за кілька кроків від трагедії

Повідомлення про те, що на Левандівці у Львові від моста відвалюється ціла балка, на мості просіли плити і поповзли великі тріщини, з’явилося вчора, близько обіду.

Наразі невідомо точно хто перший зауважив надзвичайну ситуацію на цьому дуже активному, з огляду на рух транспорту, мості. Адже у „Львівській залізниці” стверджують, що пошкодження виявили вчора, о 10:30 працівники дистанції колії, які поінформували про виявлені пошкодження представників МНС і місцеву владу.

Натомість, за словами голови Залізничної районної адміністрації Ірини Чілімової, пошкодження моста на вулиці Левандівській з виїздом на вулицю Шевченка було виявлено саме працівниками залізничної районної адміністрації міста Львова, які проводили профілактичний огляд.

Відомо, що вчора оперативно було скликано нараду за участю представників влади, залізничників на надзвичайників.

„Виявлено кілька аварійних фрагментів, через що довелося зупинити рух через міст по вулиці Левандівській з виходом на вулицю Шевченка, який проходить над залізничними коліями”, - сказав „Гал-info” начальник управління з питань надзвичайних ситуацій ЛОДА Олексій Титаренко.

На в’їзді до мосту було поставлено блокувальні пости та патрулі ДАІ, рух автомобілів було направлено на об’їзді дороги. Ближче до вечора, через фактичного перекриття Левандівки, на вулицях Городоцька та Шевченка виникли величезні автомобільні корки. Рух у цій частині міста був фактично паралізований.

Сьогодні чиновники у Львівській міській раді доповіли, що небезпека на мості у Львові ліквідована. „Наразі аварійна балка приварена спеціальними консолями”, – повідомив заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуації та цивільного захисту населення Валерій Малов, який також стверджує, що таки існувала ймовірність її падіння. Про те, закріплення балки – це лише тимчасова міра, захист від фактичного падіння, а що робити далі, наразі вирішують відповідні служби, які зберуться на нараду о 13.00.

Як стверджують очевидці, зараз на міст нагнали велику кількість техніки, однак роботи ще не почалися. Під мостом, де проходять колії й йде рух електропоїздів, чергують працівники залізниці. Однак, як повідомив заступник начальника управління транспорту та зв’язку Ігор Сошенко, рух електротранспорту під мостом припинено не було.

Сьогодні зрозуміло те, що балка від мосту відвалювалася не перший день. Натомість, чиновники досі не можуть з’ясувати, в чиєму підпорядкуванні знаходиться споруда. Залізниця киває на міську владу, натомість, у Залізничній райадміністрації кажуть, що, аби вияснити це питання потрібно підняти документи.

Отож, висновок один, мостом, по якому щодня проїжджає десятки тисяч автомобілів, рух по якому безперестанку не припиняється ні вдень ні вночі, під яким часто проходять електрички, ніхто не цікавився і не займався. А міст побудований в 1959 році. Коментарі щодо його безпеки, як то кажуть зайві (див. фото). Пригадується ще й те, що зовсім нещодавно дорожнє покриття на цій ділянці ремонтувалося, а на перехресті поблизу навіть встановили новенький світлофор.

Звичайно, радує, що надзвичайна ситуація, яка сталася на Левандівському мості, не призвела до справжньої катастрофи. Адже можна сказати, що з огляду на вік і інтенсивність руху, міст „висів” на волосинці від трагедії. І це при тому, коли сьогодні про катастрофічний стан доріг у Львові не говорить тільки лінивий.

Сьогодні високі чини в Львівській міськраді обмежуються оправданнями та відмовками, й на кінець, показовими ремонтами. Однак ситуація від цього кардинально не змінюється. І хто дасть гарантію, що завтра в іншому кінці Львова врешті-решт щось-таки не витримає…

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ