Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Львівщина знову під ударом стихії, цього разу – повені

Не встигла оговтатися Львівська область від натиску буревію 23 червня, як регіон знову переживає випробування – протягом 24-25 липня областю і Західним регіоном прокотилася хвиля сильних грозових дощів, які призвели до численних підтоплень, руйнувань і навіть жертв. За повідомленням ГУ МНС України, у Західному регіоні внаслідок стихії загинули 4 людини. Від зсуву ґрунту на житловий будинок загинув 1 чоловік, від блискавки - 2 людей, із них 1 дитина, 1 людина померла в лікарні, ще 1 людина пропала безвісті.
 З початку проведення рятувальних робіт врятовані 673 людини та відселені 5 180 людей, 4 людей, із них 2 дітей, евакуйовані за допомогою вертольотів, 110 чоловік вивезені плаваючими транспортерами ПТС.
Станом на ранок 26-го липня у Львівській області підтоплені 3 054 житлових будинки, 925 гектарів сільськогосподарських угідь, без електропостачання залишаються 42 села, пошкоджені 17 автомобільних мостів, розмиті 17,7 км автомобільних доріг.
Загалом унаслідок стихійного лиха на території Івано-Франківської, Львівської, Закарпатської, Тернопільської та Чернівецької областей підтоплені 15 514 житлових будинків, 16 822 гектари сільськогосподарських угідь, без електропостачання залишаються 317 населених пунктів, пошкоджені 145 автомобільних та 95 пішохідних мостів, розмиті 140 кілометрів автомобільних доріг. Найбільше постраждала Івано-Франківська область.
У постраждалих областях працює комісія, яку очолює Міністр МНС Володимир Шандра. На ліквідацію наслідків стихійного лиха задіяні 1 520 чоловік і 455 одиниць техніки, з них 570 рятувальників і 127 одиниць техніки МНС, від Міноборони – 180 чоловік і 8 одиниць техніки, 770 фахівців та 320 одиниць техніки аварійно-ремонтних бригад установ та організацій області.
Однак, поки підраховується розмір уже завданих збитків й кількість вже підтоплених населених пунктів, синоптики Львівського обласного гідрометеоцентрі наразі не дають приводу для оптимізму, обіцяючи на Львівщині сильні дощі 26 – 27 липня і подальший ріст рівня води у річках області, а відтак подальше затоплення заплав, сільськогосподарських угідь, підтоплення населених пунктів та господарських об’єктів.
На фото: наслідки розливу річки Дністер у Самбірському районі.
 
Фото -- Марічка ГРИГОРЧУК 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ