Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

На Львівщині відкрили пункт тимчасового тримання для нелегальних мігрантів

Сьогодні, 8 жовтня, відбулося відкриття реконструйованого пункту тимчасового тримання нелегальних мігрантів у Мостиському прикордонному загоні Західного регіонального управління Державної прикордонної служби. Участь взяли: перший заступник директора Департаменту охорони державного кордону – начальник управління по роботі з іноземцями, дізнання та адмінстративного провадження генерал-майор Богдан Марченко, аташе з питань контролю над озброєнням та роззброєння Представництва Європейської Комісії в Україні Пар Брускіні, перший секретар Посольства Чеської Республіки Саша Хубінова, представник французької поліції, аташе з питань внутрішньої безпеки посольства Франції в Україні Мішель Жербер та інші.
Проект був реалізований в рамках співпраці Європейської комісії та України, на реалізацію його Європейська комісія виділила 200 тисяч євро. 100 тисяч гривень виділила Державна прикордонна служба. Про це повідомив генерал-майор Богдан Марченко.
Він розповів, що Мостиський пункт тимчасового тримання мігрантів відповідає усім міжнародним нормам та стандартам. У пункті створено належні умови утримання для затриманих мігрантів, забезпечено доступ до правової домпомоги та надання медичної допомоги. Одночасно у пуктні тимчасового утримання може перебувати 14 осіб. Для сімей створені окремі кімнати. Затримані можуть перебувати тут до10 діб.
Марченко наголосив, що умови для утримання мігрантів у Мостиському пункті тимчасового утримання значно покращилися, адже до цього моменту їх тримали в напівпідвальному приміщенні, що не відповідало ні українським, ні європейським стандартам. Персонал підготовлений належним чином, відповідні тренінги для них проводили європейські фахівці.
Зараз найчастіше незаконно перетнути кордон з Україною прагнуть особи з країн СНД – Молдови, Грузії, Росії, Узбекистану, а також з Пакистану. Основною причиною є економічна ситуація в державах.









































Підготувала Оксана МИРУТЕНКО
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ