Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Андрій Шевченко: "Очікую на важкий матч, в якому наше завдання - перемогти"

У четвер, 5 жовтня, відбулася передматчева прес-конференція головного тренера національної збірної команди України Андрія Шевченка напередодні кваліфікаційного матчу ЧС-2018 із командою Косова.

Шевченко очікує на важкий матч

На початку прес-конференції головний тренер національної команди Андрій Шевченко проаналізував завтрашнього суперника «синьо-жовтих» та позначив єдину-можливу ціль для своїх підопічних: «Завдання - перемогти. Я очікую на важкий матч, адже для команди Косова це принципова гра. Збірна Косова грає з максимальною самовіддачею, незважаючи на те, хто є суперником. Це дуже молода команда, яка знаходиться в стані становлення, кожна гра для них важлива. Знаю їх характер, вони непоступливі хлопці, організація гри у них в порядку. Ми до кожного суперника ставимося з повагою, косовари заслуговують на повагу за віддачу і старання».

Марлос може зіграти із Косово

"Команда дісталася до Шкодера, все в порядку. На нас чекає важкий матч, розуміємо його важливість. Налаштовуємося перемогти, незважаючи на те, що нам буде протистояти хороша команда. Що стосується ситуації з Марлосом, то він залишився в Україні до закінчення процедури оформлення документів. За моєю інформацією, сьогодні ввечері він вже прилетить сюди. Так що ми завтра розраховуємо, в тому числі, і на Марлоса", - сказав Шевченко.

Новачки вже влилися у колектив

За словами керманича української збірної, новачки, які тільки нещодавно приєдналися до головної команди країни, вже встигли влитися у колектив і демонструють хороші кондиції на тренуваннях. «Хлопцям, які були запрошені, постаралися дати максимум інформації про командну гру, вони нормально влилися в колектив, тренувальний процес був відмінним», - зазначив тренер.

У збірній немає незамінних гравців

Шевченко підкреслив, що тренерський штаб чудово вивчив ігрові можливості команди Косова напередодні завтрашньої гри: «Ми команду Косова вивчили, грали вже проти неї, добре знаємо цю збірну. У заявці новачки точно будуть, а в стартовому складі - поки не знаю. Як ми будемо грати без кількох гравців «Шахтаря»? Ми не ділимо гравців збірної на гравців «Шахтаря», «Динамо» чи «Зорі». Є командна гра, будь-який гравець знає, що робити на полі. Всі знають, як виходити з оборони в атаку, з цим у нас немає ніяких проблем. Є достатньо виконавців, які замінять тих, хто завтра не буде брати участь у матчі».

Склад сформовано на 98%

Як сказав наставник «синьо-жовтих», на нього ще чекає напружена ніч, адже йому треба скоригувати останні деталі та штрихи перед поєдинком із косоварами. Але, незважаючи на тактичні тонкощі, тренер на 98% вже визначився зі складом на гру. Також Шевченко висловив сподівання, що Андрій Ярмоленко та Євген Коноплянка, які демонструють чудову ігрову форму у своїх клубах, завтра продемонструють свої найкращі якості.

Увага до нападника суперників

«У збірній Косова я знаю кількох гравців, у них періодично оновлюється склад. Плюс в тому, що у них відсутня низка гравців через перебір жовтих карток. Вони мають високого нападника, що може стати проблематичним для нас, адже він непогано вривається у вільний простір. Тому вони використовують довгі передачі і намагаються діяти на підборах і розвивати свої атаки», - поділився Шевченко думками про гру команди-суперниці.

Збірна впевнена у своїх силах

Також у спілкуванні із журналістами взяв участь і півзахисник національної команди Сергій Сидорчук, який визнав, що українцям у суперники потрапив найсильніший із усіх можливих колектив з 6-го кошика, але, незважаючи на цей факт, Україна гратиме лише на перемогу. «Збірна Косова має досить кваліфікованих футболістів, видно тренерську руку, за рахунок чого вони і хочуть домагатися перемог. Завтра буде хороша гра, але ми впевнені у своїх силах», - завершив прес-конференцію Сидорчук.

Відкрите тренування

По завершенню прес-конференції футболісти збірної України провели відкрите тренування на полі стадіону "Лоро Борічі", де вже завтра о 21:45 за київським часом відбудеться кваліфікаційна гра ЧС-2018 із командою Косово. 

ФФУ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ