Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Бойовики провокують чергове загострення. Найгарячіше – в промзоні Авдіївки

По усій лінії фронту відчувається істотне загострення та зростання кількості бойових зіткнень. Основний напрямок атак бойовиків - це промзона Авдіївки. Про це в коментарі Гал-інфо повідомив активіст з Луганська, голова ГІ «Права Справа» Дмитро Снєгирьов.
Фото з www.unian.ua.

За його словами, ситуація на фронті на пряму залежить від політичних заяв як з одного, так і з іншого боку.

«Після того, як Президент України зробив заяву про можливість введення на Донбас міжнародної поліцейської місії, одразу ж пішла спільна заява керівників самопроголошених «республік». У тій заяві йшлося про те, що у випадку, коли країни Заходу погодяться на таке, то вони (сепаратисти) залишають за собою право на ескалацію конфлікту. Нині ми спостерігаємо збільшення кількості обстрілів, працюють не лише ворожі ДРГ та снайпери, але й відбувається відкрита активізація бойових дій», - сказав Дмитро Снєгирьов.

Він додав, що раніше можна було чітко простежити закономірність – якщо раніше загострення конфлікту було на Донеччині, то на Луганському напрямку була зона затишшя.

«Після спільної заяви ватажків бойовиків одразу зросла кількість обстрілів на всій протяжності фронту – від Станиці Луганської до Маріуполя. Так звана «народна міліція» окупованих територій перейшла на посилений режим роботи», - сказав Дмитро Снєгирьов.

Водночас він наголосив, що найскладнішою нині є ситуація на Донецькому напрямку, а саме в промзоні Авдіївки.

«Промзона Авдіївки сьогодні нагадує літо 2014 року. Бойовики активно там застосовують ствольну артилерію, танки, міномети. Такі інтенсивні бої точаться через стратегічне значення промзони Авдіївки. Разом із тим в окупованих районах розгорнута активна кампанія дискредитації ЗСУ. Людям розповідають начебто накопичено великі сили ЗСУ на напрямку Станиці Луганської, говорять про вихід України з переговорного процесу. Бойовики розповідаю, що українська сторона перекидає важке озброєння в райони майбутньому наступу, а військових замінять штурмовими підрозділами «Правого сектору». Все це роблять для того, щоб розігнати істерію та паніку, щоб люди менше ставили питань до так званого керівництва і жили в постійному стаху», - розповів Дмитро Снєгирьов.

Він також зауважив, що промзона Авдіївки для Україні дуже важлива.

«Якщо втримаємо промзону, то прикриємо всю логістику бойовиків, саме тому вони й намагаються будь- якою ціною вибити українські війська з цього напрямку», - зазначив Дмитро Снєгирьов.

Окрім того, за його словами, в Авдіївці та Первомайську (в районі оптових баз) зафіксовано встановлення  новеньких російських засобів радіоелектронної боротьби «Леер-3», які здатні вираховувати місце зосередження мобільних телефонів, планшетів та інших гаджетів.

«Доведено, що такі установки з’являються у місцях бойових дій», - повідомив Дмитро Снєгирьов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ