Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дбаючи про дітей, Львів інвестує у майбутнє, – Уляна Пак

На фото депутат ЛМР Уляна Пак. Брифінг на тему: «Про затвердження Стратегії «Львів, дружній до дітей та молоді». А також представлення Плану дій з реалізації ініціативи ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді». Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
На фото депутат ЛМР Уляна Пак. Брифінг на тему: «Про затвердження Стратегії «Львів, дружній до дітей та молоді». А також представлення Плану дій з реалізації ініціативи ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді». Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
1/2
Зараз у стінах Львівської міської ради триває чергове пленарне засідання. Серед питань порядку денного депутат пропонують підтримати ухвалу «Про затвердження Стратегії “Львів дружній до дітей та молоді“ та Плану дій з реалізації ініціативи ЮНІСЕФ “Громада дружня до дітей та молоді“. Про це 29 листопада із сесійної зали повідомила журналістка Гал-інфо.

У коментарі Гал-інфо депутатка ЛМР Уляна Пак розповіла про мету впровадження проекту. Вона разом із колегою-депутаткою Юлією Гвоздович ініціювали прийняття львівської Стратегії. Ще один депутат Андрій Пундор та Інститут міста допомогли у професійному оформленні ідей та плану дій, також до розробки Стратегії долучилися чиновники Львівської міської ради, громадськість, батьки та представники різних зацікавлених середовищ.

Зокрема, вона зазначила, що мета Стратегії полягає у визначенні стратегічних цілей, пріоритетів, напрямів і конкретних проектів, які сприятимуть забезпеченню оптимально сприятливих та ефективних умов для економічного, культурного, духовного, естетичного, соціального розвитку кожної дитини та молодої людини, через вирішення найважливіших завдань розвитку міста.

«Ми вирішили будувати львівську стратегію за прикладом ЮНІСЕФ. У процесі напрацювання програма «Громада дружня до дітей та молоді» повернулась в Україну за підтримки Кабінету міністрів.

І тепер ті міста, які підтримають цю стратегію і розроблять свій план дій, зможуть додатково отримати з держбюджету 1% від податку на доходи фізичних осіб, на реалізацію необхідних заходів щодо впровадження у життя міста цієї стратегії. За попередніми підрахунками ця сума орієнтовно становитиме 40 млн грн, які додатково зможе отримати місто, що виконає всі вимоги ЮНІСЕФ.

Сьогодні у світі таких міст близько трьох тисяч. Сподіваємось, що сьогодні депутати Львівської міської ради також підтримають цю соціально важливу ініціативу.

Внаслідок співпраці ми зможемо заручитись та консультаційною підтримкою ЮНІСЕФ –відомого світового лідера із захисту прав та інтересів дітей, який працює у понад 190 країнах і територіях світу заради захисту й підтримки дітей з моменту їх народження і до початку дорослого життя.

Наприклад, ми запланували відкрити відділення невідкладної допомоги у лікарні на Орлика. Ми розуміємо, що це величезні кошти. Тому намагатимемось прийняти цю стратегію, аби у подальшому залучити кошти на реалізацію цієї ідеї.

Ще однією проблемою у місті є те, що наші медичні установи не мають достатньо спеціалізованого обладнання. Тому у своєму плані дій ми також передбачили закупку всіх необхідних приборів та пристроїв. Не менш важливе питання стосується облаштування у медичних установах кімнати догляду за дітьми. Ми вже почали реалізовувати цей задум, тому перші кімнати вже функціонують.

Також ми вже розпочали роботу і за іншими напрямками. Наприклад, вже працює дитяча дорадча рада, яка проводить кампанію проти булінгу. Деякі освітні заклади Львова вже провели навчання щодо надання першої невідкладної домедичної допомоги. У майбутньому ми планує залучити абсолютно всі навчальні заклади до цієї інформаційної кампанії.

Львівська молодь стане депутатами: за що голосуватимуть на сесії?

ЮНІСЕФ постійно наголошує на тому, щоб діти та молодь були почуті, щоб їх долучали до прийняття рішень. Ми працюємо у цьому напрямку. Наприклад, 18 жовтня у Львові відбувся унікальний захід для молоді. Підтримуючи загальноєвропейські тенденції щодо залучення громади до вирішення питань місцевого самоврядування, "депутати" - студентсво, активісти та представники різних середовищ, - збирались на Першу молодіжну сесію Львівської міської ради.

У Львові відбулась Перша молодіжна сесія міської ради. Фоторепортаж

Тож, можна підсумувати, що основними напрямками, за якими ЛМР реалізовуватиме ухвалу «Про затвердження Стратегії «Львів дружній до дітей та молоді» будуть: охорона здоров'я, соціальний захист, право бути почутим та право на справедливе ставлення.

Місто, яке дбає про дітей, вже сьогодні інвестує у своє майбутнє. І воно планує на перспективу позитивні зміни у життєдіяльності міста», - зазначила Уляна Пак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ