Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська молодь стане депутатами: за що голосуватимуть на сесії?

У Львові відбудеться перша молодіжна сесія міської рад. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
У Львові відбудеться перша молодіжна сесія міської рад. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
У Львові відбудеться перша молодіжна сесія міської рад. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
У Львові відбудеться перша молодіжна сесія міської рад. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
У Львові відбудеться перша молодіжна сесія міської рад. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
У Львові відбудеться перша молодіжна сесія міської рад. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
1/3
18 жовтня у Львові відбудеться унікальний захід для молоді. Підтримуючи загальноєвропейські тенденції щодо залучення громади до вирішення питань місцевого самоврядування, "депутати" зберуться на Першу молодіжну сесію Львівської міської ради.

У розмов з Гал-інфо проектний менеджер КУ «Інститут міста» Олег Малець розповів, що цьогоріч місто провадить молодіжну політику, поєднюючи дві ініціативи.

«Як відомо, Львів – це молодіжна столиця України. Цьогоріч у нашому місті на осінній період припали дві події, присвячені темі участі молоді в управлінні містом. Одна з них – участь у глобальній ініціативі Unicef «Громади дружні до дітей та молоді».

Зокрема на цій сесії будуть підніматися питання саме з цієї ініціативи. Це глобальний рух, який поширений у більше 40 країнах світу, і Україна у цьому процесі є першою і унікальною, оскільки UNIСEF зазвичай бере за мету роботу з дітьми, а в Україні це тестовий варіант, коли також долучають і молодь. І тут Львів став одним із 20 перших міст, які взялися за її реалізацію.

Окрім цього впродовж 15-21 жовтня місто відзначає Європейський тиждень місцевої демократії».

Як пояснив начальник управління «Секретаріат ради» Юрій Лукашевський, Європейський тиждень місцевої демократії відзначається по всій Європі. Його проводять на підтримку ініціативи Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи.

«Він організований аби заохотити громадськість, зокрема, молодь до вирішення проблем міста та його розвитку. Для цього ми запланували реалізувати різноманітні комунікативні заходи. Найважливіший серед них – це проведення першої молодіжної сесії Львова.

У таки й спосіб хочемо забезпечити права молоді бути почутими, посилити її участь у місцевому самоврядуванні та ознайомити з принципами та процедурами діяльності».

Вся процедура події буде відповідати регламенту сесії Львівської міської ради. Зокрема, учасники представлятимуть конкретні фракції, кожен матиме право голосу.  Під час засідання дискутуватимуть на тему План дій з молодіжної політики міста в рамках ініціативи «Громади дружні до дітей та молоді».

Юрій Лукашевський також додав, що результати голосування будуть надані у формі пропозицій та рекомендацій для депутатського корпусу ЛМР, які згодом дійсно вирішуватимуть ці питання на черговій сесії ЛМР.

Скільки активістів зголосилось і за яким принципом відбирали молодь для участі у Перші молодіжній сесії міської ради розповів студентський мер Львова Олександр Николяк.

"За умовами участі у молодіжній сесії обов’язковою була попередня реєстрація. За нею було визначено учасника до відповідної фракції, а також занесено в систему для голосування «Рада». Загалом виявило бажання майже двісті студентів. Проте спираючись на зміст мотиваційних листів, ми відібрали для участі тільки 64.

Переглядаючи реєстраційну форми, ми зауважили, що зголосились студенти із Львівської Національної Академії Мистецтв, з Львівської Національної Музичної Академії імені М. В. Лисенка, Львівського національного університету ім. Івана Франка, зі Львівської політехніки та інші. На стільки ж різноманітною є і спеціалізація студентів.

Заявку на участь подавали і першокурсники і старшокурсники. Але ми робили ставку на молодь, якій вже вдалось себе реалізувати в громадських ініціативах, які станом на сьогодні за плечима мають практичний досвід тощо".

Як зазначив, Олександр Николяк, під час сесії, окрім розгляду Плану дій з молодіжної політики міста, також обговорять й інші напрацювання, які попередньо підготували робочі групи.

"Серед наших напрацювань у рамках ініціативи «Громади дружні до дітей та молоді» ми плануємо обговорити створення національної платформи мобільності для молодої людини. Її діяльність буде спрямована на те, щоб дозволити студентам більше подорожувати країну, аби обмінюватись досвідом з молоддю з інших українських міст. Зокрема, у питанні місцевого самоврядування та молодіжної політики, роботи студентських організацій та університетських об’єднань".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ