Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Денис Ринський: конфлікт з «Карпатами» уже в минулому

Директор «Арени Львів» Денис Ринський в інтерв’ю Гал-інфо розповів про досягнення попереднього року, поділився планами на 2016 і думками про те, чи вживуться на одному полі донецький «Шахтар» і львівські «Карпати».

Денисе Ігоровичу, яким був для «Арени Львів» 2015 рік?

Ми плануємо днями провести прес-конференцію, на якій детальніше розкажемо про все. Хочемо порівняти 2015 рік з попередніми, а також розповісти про плани на 2016 рік. У нас буде цікава інфографіка, де ми представимо усі прибутки та витрати.

Загалом торік фінансово ми вийшли у плюс. Добре також те, що цього року на «Арені Львів» заплановано ще більше заходів, аніж торік. Мова йде про певні бізнесові заходи, конференції, семінари.

Вважаю, що ми правильно обрали наш вектор, оскільки люди бачать, що у нас нормальні умови, тому йдуть до нас. «Арена Львів» - державне підприємство, відтак, ми можемо знаходити з людьми компромісні фінансові рішення. Втім, наші умови не всім до вподоби, оскільки стадіон знаходиться не в центрі міста, а також не має готелю.

Окрім того, на «Арені Львів» відбудеться концерт «Океану Ельзи». Він запланований на 11 червня. Є ймовірність того, що буде великий концерт на День Незалежності. Дуже сподіваюся на те, що проведення концертів буде доречним, оскільки у 2015 році розважальних заходів на «Арені Львів» не було. На жаль, зараз триває війна, тому людям не до розваг. Втім, є сподівання, що ситуація цього року покращиться.

Чи планує донецький «Шахтар» проводити  на «Арені Львів» матчі Чемпіонату України?

На початку березня зіграють у Львові з «Ворсклою». «Шахтар» у чемпіонаті України має можливість переносити матчі в інші міста. Наприклад, гру «Шахтар» - «Зоря» двом клубам економічно та географічно вигідніше буде провести, скажімо, у Києві. Знаємо, що відвідуваність цього матчу у Львові буде невисокою, тому летіти обом командам до Львова, мабуть, немає сенсу.

Якщо ж підпишемо договір з «Карпатами», то львівська команда зіграє п’ять матчів чемпіонату до літа. Можу сказати, що з «Карпатами» ми узгодили усі моменти, умови та можливості. Нам залишилося лише підписати контракт та потиснути один одному руки.

Також на «Арені Львів» двічі зіграє жіноча національна збірна України з футболу: проти збірних Албанії та Тунісу. Відбудеться прощальний матч Олега Лужного. Знаю, що на цей матч Лужний запрошує тих зіркових футболістів, з якими грав у лондонському «Арсеналі». Однозначно, буде дуже цікаво, якщо вони приїдуть.

Як ставиться керівництво «Шахтаря» та «Карпат» до того, що у певний період обидві команди домашні матчі проводитимуть на «Арені Львів»?

Вважаю, що у цьому світі немає жодної людини, якій було б нецікаво чи невигідно, щоб «Карпати» грали на «Арені Львів». Це розуміє і  футбольний клуб «Шахтар».  «Карпати» - львівська команда, тому коментувати щось буде зайвим.

У нас є певні технічні моменти, пов’язані з утриманнях футбольного газону. Справа в тому, що матчі чемпіонату України інколи пошкоджують поле більше, аніж матчі єврокубків. Загалом, є чимало нюансів. Який би матч не відбувся, газон потрібно відновлювати. Важливу роль відіграє і те, в яку пору року відбувається матч. Від того і залежать фінансові вкладення у газон. Питання утримання газону «Арена Львів» обговорює виключно з «Шахтарем».

Не секрет, що у Вас з «Карпатами» був суд через те, що за матч на «Арені Львів» львівський клуб не повністю розрахувався…

Не хотів би тягнути ковдру на себе чи віддавати її «Карпатам». Ми зустрілися і обговорили нашу співпрацю у зовсім іншому форматі. Розмова була дуже простою. Усі судові питання залишилися у минулому. Вони є вирішеними. «Карпати» повністю з нами розрахувалися.

«Арена Львів» досі не введена повністю в експлуатацію. Чи є якийсь прогрес в цьому питанні?

Ще до початку цього року відбулися певні процеси. Комітет Верховної ради з питань спорту підняв питання завершення програми підготовки до Євро-2012. Чимало об’єктів програми є недобудованими та неоплаченими дотепер. Ми надали поетапний план, у якому вказуємо, як, на нашу думку, повинно завершитися введення «Арени Львів» до повної експлуатації. Думаю, що держава має можливості дофінансувати програму Євро-2012 і повинна це зробити. Нам потрібно ще раз переглянути проект стадіону, оскільки, для прикладу, «Арена Львів» не повинна будувати дорожні розв’язки. Ми би хотіли зняти з себе це питання, а, відповідно, зменшити об’єм коштів, які нам потрібно для дофінансування.

Наше основне питання – повернення боргів. Загалом, стадіон заборгував різноманітним компаніям понад 700 мільйонів гривень. Фінансова конструкція нашого об’єкта була побудована таким чином, що віддавати борги нам доведеться ще дуже довго. Не знаю, чи хтось допустив би мене до будівництва стадіону, але такі дорогі кошториси я б ретельно переглядав. Техніка морально старіє за рік, а то й швидше. Якщо здамо в експлуатацію останню чергу, частина техніки нам буде непотрібною. Хоча, попри ці нюанси, стадіон є досить сучасним.

Справа з повною експлуатацією насправді проста, але і водночас складна. Дуже би хотів, щоб все відбулося до завершення року, але наразі це малоймовірно. Багато чого залежить не від нас, а від держави. Тішить, що з боку влади є певна активність та зацікавленість у цьому питанні.

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ